Red Hat heeft recent versie 4.4 uitgebracht van Red Hat OpenShift. Deze versie geeft meer aandacht aan Kubernetes Operators, heeft meer monitoringsmogelijkheden voor ontwikkelaars en geeft alvast een voorschot op nieuwe virtualisatiemogelijkheden.

Door: Floris Hulshoff Pol | TechZine.

Red Hat is de laatste dagen, vooral vanwege zijn jaarlijkse Summit-event, druk bezig met het uitrollen en aankondigen van nieuwe functionaliteit voor zijn oplossingen. Denk daarbij aan de release van RHEL 8.2, een update van Red Hat Insights, en het verbeterde Red Hat Ansible Automation Platform. Het Kubernetes-orkestratieplatform van Red Hat, Red Hat Openshift, is dit jaar met versie 4.4 ook aan de beurt. Deze versie is gebaseerd op Kubernetes versie 1.17 uit december 2019.

Kubernetes Operators

Vooral de zogenoemde Kubernetes Operators krijgen veel aandacht in de release. Dit zijn applicatie specifieke controllers die de Kubernetes API verder uitbreiden. Hiermee kunnen ontwikkelaars instances van meer ‘stateful’ applicaties ontwikkelen, configureren en beheren. Eigenlijk wordt met de Kubernetes Operators ‘menselijke kennis’ in de software ingebouwd. Dit maakt het mogelijk om Kubernetes stateful workloads makkelijker uit te rollen en te onderhouden.

Naast aandacht voor de Kubernetes Operators, zorgt Red Hat OpenShift 4.4 ervoor dat ontwikkelaars een beter bij hen passend inzicht krijgen in metrische gegevens en in het monitoren van applicatie-workloads. Daarnaast krijgen zij ook meer mogelijkheden voor het integreren van monitoring voor operators. Ook kostenbeheer voor systeembronnen en de kosten voor specifieke applicaties in hybrid cloud-omgevingen zijn nu toegevoegd.

Bekijk hier het volledige artikel.