De sterkste vraag naar talent dat met kunstmatige intelligentie (AI) uit de voeten kan, wat vorig jaar betreft, komt over het algemeen niet van de IT-afdelingen, maar van andere afdelingen binnen een organisatie.

Dit heeft Gartner uitgezocht op basis van nieuwe data. Tussen 2015 en 2019 verdriedubbelde de vraag naar AI-talent op IT afdelingen. Het aantal banen wat door de IT afdelingen werd geplaatst is echter minder dan de helft vergeleken bij andere bedrijfsafdelingen.

Deze andere afdelingen kunnen bijvoorbeeld makreting, slaves, customer service, research and development en finance zijn. Deze vraag komt doordat ze bijvoorbeeld een analyse van winstgevendheid of een risico analyse.

AI-medewerkers kunnen vaak worden ingezet wanneer er duidelijke user cases zijn. Op deze wijze kunnen data scientists de details van de speicifieke case leren kennen.

Bedrijven hebben langer moeite met het werven van AI-medewerkers, aangezien de vraag groter is dan het aanbod. Een ander onderzoek toont aan dat de Europese Unie wel talent heeft, maar nog niet echt concurreert met de VS of China.