De platformen van BlackBerry en Chronicle vullen elkaar op zo’n manier aan, dat de bedrijven hebben besloten de beveiliging platformen te integreren. Zo kunnen de bedrijven dreigingen eerder detecteren en hier adequaat op reageren.

Chronicle is een dochterbedrijf van Alphabet en daarmee een zusterbedrijf van Google. Zij hebben in maart dit jaar het Backstory-platform gelanceerd. Dit is een cloud-dienst waarin bedrijven hun beveiligingstelemetrie kunnen uploaden, opslaan en analyseren. Zo worden mogelijke aanvallen ontdekt en onderzocht.

Het Cylance platform van BlackBerry komen voor uit de overname van het bedrijf van Cylance in februari. De producten van het bedrijf bieden geautomatiseerde detectie-, preventie- en response-mogelijkheden op dreigingen. Zo worden alle kwetsbare onderdelen binnen een bedrijf beschermd.

Blackberry en Chronicle geven aan dat hun  beveiliging platformen elkaar goed aanvullen. Backstory heeft de mogelijkheid om grote hoeveelheden gegevens te beheren. Met CylancePROTECT en CylanceOPTICS kunnen gebruikers op basis van die data specifiek gedrag en trends herkennen.

Door de producten te integreren worden nieuwe mogelijkheden beschikbaar. Zo kunnen bijvoorbeeld geavanceerde dreigingen als “fileless” en zero-day aanvallen worden voorkomen. Dit door middel van Predictive Advantage van CylancePROTECT.

De combinatie van producten moet snellere detectie en identificatie van dreigingen bieden. Patronen van malafide gegevens en verdacht gedrag worden namelijk eerder herkend door de integratie van beide diensten.

Tot slot moet de integratie er voor zorgen dat beveiligingsprofessionals meer tijd kunnen vrijmaken om aan strategische doelen te werken.