Community Policy

Community policy

Op TEQnation.com tref je mensen met dezelfde interesses, die je anders misschien nooit zou ontmoeten. Dat maakt het voor iedereen een interessante en leuke ontmoetingsplek. Net als bij real-life ontmoetingsplaatsen, is het nóg leuker als iedereen zich aan een aantal eenvoudige gedragsregels houdt. Hieronder vind je daarvoor onze community policy, met 6 spelregels voor het reageren op de site en onze social channels.

We doen ons uiterste best om alle reacties aan onderstaande richtlijnen te toetsen. Mocht je desondanks iets tegenkomen op TEQnation.com wat niet aan deze richtlijnen voldoet, meld het ons dan zeker via info@teqnation.nl

  1. Hou rekening met anderen

Realiseer je dat achter iedere virtuele reactie een écht mens schuilt. Dus toon respect en behandel anderen, zoals je zelf graag behandeld wilt worden. Kritiek uiten en feedback geven mag, maar probeer niemand te kwetsen.

Niet iedereen heeft hetzelfde opleidingsniveau. Wees dus beleefd wanneer iemand een fout maakt – of het nu een spellingsfout is, een voor jouw gevoel stomme vraag of een onnodig lang antwoord. Het is niet altijd nodig om daar iets over te zeggen.

  1. Reageer ‘on topic’

Jouw reacties zijn voor ons heel waardevol. Wij en de auteur(s) van de artikelen waarderen het enorm als je jouw expertise of vragen over het onderwerp deelt. Zorg wel dat je reacties zoveel mogelijk ‘on topic’ (passend bij het onderwerp) blijven. Aan discussies kan iedereen deelnemen, als je 1-op-1 gesprekken wil voeren, is een chat of een e-mailwisseling soms een betere plek.

Wil je meer uitwijden over een onderwerp, tips of advies geven, neem dan zeker contact op met de redactie (redactie@nljug.org). Wil je jouw kennis over een onderwerp delen op TEQnation.com? Meld je dan aan als auteur (redactie@nljug.org)

  1. Wees jezelf

TEQnation.com is een community van en voor professionals, die kennis willen delen, discussies willen aangaan en een netwerk willen opbouwen. Om die reden is het ontzettend waardevol als je je reacties plaatst onder je eigen naam, in plaats van anoniem of onder een pseudoniem of nickname.

Je kunt op TEQnation.com gewoon jezelf zijn. Het doen alsof je iemand anders bent of ander gedrag dat misleidend is of dat bedoeld is om te misleiden, wordt op TEQnation.com niet gewaardeerd. Dergelijke reacties worden meteen verwijderd.

Door te reageren op TEQnation.com geef je als het ware je visitekaartje af. Realiseer je dat je wordt beoordeeld op de kwaliteit van dat wat je schrijft. Lees je reactie daarom nog even door, voordat je op de verzendknop drukt!

  1. Hou het netjes in discussies

In discussies staan mensen en meningen soms lijnrecht tegenover elkaar. Voor jezelf opkomen mag, maar pesterijen, boze reacties en het gebruik van scheldwoorden, worden op TEQnation.com niet gewaardeerd en direct verwijderd.

Het met elkaar oneens zijn is prima, het maakt de discussie levendig, maar wederzijds respect is een must. Schuttingtaal, scheldpartijen en pesterijen worden op TEQnation.com niet gewaardeerd en direct verwijderd. Respecteer dat er meerdere meningen kunnen zijn.

Reacties die bedoeld zijn om de sfeer negatief te beïnvloeden worden verwijderd. Ook ongepast taalgebruik, expliciet seksuele of gewelddadige reacties en het zwartmaken, bashen of het op een andere manier in diskrediet brengen of beledigen van personen, groepen mensen of bedrijven wordt niet geaccepteerd.

Merk je dat er een ongepaste reactie is geplaatst of een discussie uit de hand dreigt te lopen?  Laat het ons meteen weten via info@teqnation.nl Meestal kunnen we heel effectief ingrijpen.

  1. Auteursrecht & persoonlijke gegevens

Het kopiëren van teksten en/of artikelen zonder bronvermelding gebeurt vaak, maar is in strijd met het auteursrecht. Pronken met andermans veren stelt niemand op prijs en wordt op TEQnation.com ook niet geaccepteerd. Dat geldt ook voor het schenden van andermans privacy, zoals het delen van andermans persoonlijke gegevens (NAW-gegevens, telefoonnummer, e-mailadres, social media accounts etc.) zonder dat je daarvoor expliciete toestemming hebt.

  1. Spam en commerciële boodschappen zijn niet toegestaan

Reacties die (links naar) softwarevirussen, boodschappen uit politieke campagnes, commerciële boodschappen, massamailings, wachtwoordphishing of andere vormen van ‘spam’ bevatten, zijn op TEQnation.com niet toegestaan en worden direct verwijderd.

Voor linkbuilding (het plaatsen van links in reacties ten behoeve van een betere positie in zoekmachines) is in de reacties op TEQnation.com geen plek. Bovendien heeft dit ook geen nut, omdat links in de reacties op TEQnation.com dankzij het ‘nofollow-attribuut’ niet worden meegewogen in de index van zoekmachines. Dat zelfde geldt voor reacties of telefoonnummers die bedoeld zijn ter promotie van eigen producten of diensten (tenzij daar in het artikel specifiek om gevraagd wordt).