Bedrijven lopen een groot risico op datadiefstal, downtime en reputatieschade. Hackers zijn namelijk in staat om de Web Application Firewall (WAF) te omzeilen, dit blijkt uit onderzoek.

Door: Jouri Altorf | Techzine

Een kwart van alle pogingen om WAF-oplossingen te omzeilen is succesvol, stelt de helft van de securityprofessionals. Bij 40 procent van de ondervraagden was bijna de helft van alle pogingen om WAF te omzeilen succesvol.

Ook heeft 29 procent van de bedrijven moeite om de WAF-policy te veranderen, terwijl ze zich dan wel beter zouden kunnen beschermen. Slechts 15 procent is van mening dat dit proces “erg makkelijk” is.

WAF-integratie

De volledige integratie van WAF met andere security-oplossingen is cruciaal voor een samenhangende securitystrategie. Op dit moment moeten vier op de tien bedrijven WAF nog volledig integreren in de rest van hun securityoplossingen.

Volgens Rodney Joffe, Senior Vice President van Neustar, is de toename van cyberaanvallen op applicaties een “verontrustende” trend.

“Door hun ‘under-the-radar’-karakter zijn applicatie-laag aanvallen moeilijk te detecteren en daarom is er een beveiligingshouding nodig die altijd aan staat om aanvallen te identificeren en in toom te houden. Alleen door bescherming te bieden in het hele netwerk kunnen organisaties reageren op het soort bedreigingen dat we vandaag de dag zien,” aldus Joffe.

DDoS-aanvallen

Volgens Neustar waren DDoS-aanvallen in maart en april de grootste security-dreiging. Ransomware is ook een grote bedreiging voor bedrijven, net als de mogelijke diefstal van intellectueel eigendom.

Lees het artikel in zijn volledigheid hier terug.