GitHub heeft een eigen mobiele app ontwikkeld voor iOS en iPad. Hiermee kunnen gebruikers notificaties binnenkrijgen van open source of private projecten. Ook kunnen er pull requests worden samengevoegd, nieuwe problemen worden aangemeld en code worden toegevoegd aan repositories. Begin 2020 zal er ook een Android versie verschijnen.

GitHub CEO Nat Friedman geeft aan te verwachten dat de helft van de interacties op GitHub over vijf jaar op mobiele platformen plaats zullen vinden.

Dana Lawson, Vice President of Engineering bij GitHub geeft aan: “Dit is de ontbrekende schakel in de GitHub-ervaring. “Met mobiel kun je notificaties beheren en verwijderen, samenwerken aan pull requests en notificaties ontvangen als je direct aangesproken wordt.”

GitHub heeft ook een aantval nieuwe functies toegevoegd, waaronder semantische codenavigatie voor alle Python-, Ruby- en Go-repositories. Daarnaast kunnen pull request-herinneringen ook ingepland worden en is de mogelijkheid om code reviews toe te wijzen aan teamleden toegevoegd.

Het bedrijf heeft de mobiele app onthuld tijdens GitHub Universe, een conferentie voor developers in San Francisco. Daar heeft het bedrijf ook laten weten dat GitHub Actions en Package Registry vanaf nu algemeen beschikbaar zijn gesteld.

Github Actions is vorig jaar onthuld en heeft sinds augustus in de bèta gezeten. Dit is een automatiseringsplatform voor workflows.

GitHub Actions is geïntegreerd in de Package Registry die sinds mei in de bèta zit. Met de Package Registry kunnen ontwikkelaars publieke en private pakketten publiceren naast de broncode. Dit gaat via dezelfde GitHub interface die ze al gebruiken voor code.