Het serverless-platfom Google Cloud Functions biedt vanaf nu ook ondersteuning voor Java 11. Daarnaast ondersteunt het platform nu ook het Micronaut-framework en het Spring Cloud Function-project.

Het serverless-platform van de techgigant maakt het voor ontwikkelaars mogelijk om stukjes code te draaien zonder dat zij daarvoor servers moeten beheren. Met Cloud Functions voor Java 11 kunnen ontwikkelaars code schrijven in JVM-talen zoals Java, Kotlin, Groovy en Scala. Hiervoor gebruiken zij het Functions Framework voor Java. Dit is een functions-as-a-service framework om Java-eigenschappen te schrijven.

API

Het nu gepresenteerde Google Functions Framework voor Java biedt concreet een API die HTTP- en backgroundfunctionaliteit voor serverless computing kan schrijven. Daarnaast biedt het een zogenoemde ‘invoker’ om de functionaliteit op te roepen en te draaien. Dit kan zowel in een lokale als in iedere Java 11-omgeving plaatsvinden, zo geeft Google aan.

Cloud Functions voor Java 11 is op dit moment in bèta beschikbaar. Ontwikkelaars kunnen deze uitproberen met hun favoriete JVM-talen en frameworks.

Bekijk hier het volledige artikel.