Bron: Techzine

Microsoft heeft tijdens de Black Hat conferentie in Las Vegas zijn nieuwe Azure Security Lab gelanceerd. Hiermee moet de beveiliging van de publieke cloud-dienst van het bedrijf versterkt worden.

Azure Security Lab is een geïsoleerde set aan cloud-hosts, ontworpen om getest te worden door beveiligingsprofessionals, schrijft Silicon Angle. Het lab is geïsoleerd, om ervoor te zorgen dat mensen die uitgenodigd zijn om “Azure in het geheim agressief te testen” de dienst niet verstoren.

“De isolatie van het Azure Security Lab laat ons iets nieuws aanbieden: onderzoekers kunnen kwetsbaarheden in Azure niet alleen onderzoeken, maar ook proberen ze te exploiteren”, aldus het bedrijf. “Goedgekeurde aanvragers krijgen toegang tot driemaandelijkse campagnes voor gerichte scenario’s met extra prikkels, evenals regelmatige erkenning en exclusieve swag.”

De resultaten van de tests worden geanalyseerd door beveiligingsonderzoekers van Microsoft zelf, evenals de uitgenodigde beveiligingsprofessionals. Het bedrijf moedigt deze professionals aan om “het ergste wat ze kunnen” te komen doen, om er zeker van te zijn dat er overal gezocht wordt naar kwetsbaarheden in Azure.

Lees hier het hele artikel