Microsoft laat weten het ADRM Software over te nemen, een data analytics-bedrijf. Dit software bedrijf verkoopt modellen om data te organiseren. Hoeveel geld er in de overname rondgaat is niet bekend. 

Door Jouri Altorf

Het bedrijf ontwikkelt industrie specifieke modellen om data die bedrijven willen gebruiken en standaardiseren te organiseren. Door de overname kan Microsoft deze modellen direct beschikbaar stellen aan zijn klanten in verticale markten zonder afhankelijk te zijn van een externe partner. Deze modellen zijn belangrijk voor analytics-projecten, maar ook om belangrijke bedrijfsdata op grote schaal te beheren. Denk hierbij aan het organiseren van patiëntdata.

ADRM werkte voor de overname al tien jaar samen met Microsoft aan verschillende projecten en nu zijn de werknemers van ADRM opgenomen binnen het Microsoft Azure-team. Dit maakte ADRM-CEO Kevin Schofield bekend op LinkedIn. Hij zegt dat de twee bedrijven in het afgelopen jaar al zeer nauw hebben samengewerkt. Volgens Schofield willen de bedrijven ADRM’s uitgebreide industriële modellen combineren met de onbegrensde opslag en rekenkracht van Azure.

Meerdere overnames

Microsoft heeft dit jaar al meerdere bedrijven overgenomen. In mei nam het bedrijf RPA-leverancier Softomotive over om het automatiseringsplatform Power Automate van Microsoft te versterken. Daarvoor kocht Microsoft ook Metaswitch Networks, en eerder dit jaar nam het bedrijf ook nog Affirmed Networks over voor 1,35 miljard dollar (1,2 miljard euro). Met de laatste twee bedrijven wil Microsoft een focus leggen op 5G-netwerken.

 

Lees hier meer