Outsystems, welke een low-code ontwikkelingsplatform levert, gaat samenwerken met Software Improvement Group (SIG). OutSystems-gebruikers kunnen hierdoor de kwaliteit en veiligheid van nieuwe software meten, verbeteren en vergelijken met de SIG-benchmark.

SIG past hierbij de ISO 25010-standaard toe. Met het Sigrid software assurance platform van SIG krijgen OutSystems-gebruikers toegang tot metingen over de onderhoudsvriendelijkheid en veiligheid van applicaties van binnenuit, aangevuld met aanbevelingen van software engineering-experts bij SIG. Deze inzichten in de source code moeten ontwikkelaars en software-architecten de mogelijkheid bieden om bugs sneller op te lossen, onderhoudskosten te verlagen en uiteindelijk de time-to-market te verkorten.

Snelheid tegenover kwaliteit

De snelheid waarmee nieuwe apps of nieuwe functies ontwikkeld moeten worden maakt het volgens OutSystems lastig om het evenwicht tussen kwaliteit en snelheid te bewaren. Het Consortium for IT Software Quality meldde dat de kosten van slechte software in de Verenigde Staten in 2018 op ongeveer $2,84 miljard worden geschat.

Antonio Barros, lead product manager bij OutSystems, zegt: “Het OutSystems-platform wordt in toenemende mate gebruikt om kernapplicaties te ontwikkelen en legacy-systemen te vervangen. De inzet van het software assurance-platform van SIG, en zijn diensten, is een logische volgende stap voor veel van onze gebruikers. Het internationale karakter van SIG en hun krachtige oplossingen voor het monitoren van de kwaliteit en security-kwetsbaarheden bieden hen de optie om zelf de kwaliteit van hun applicatieportfolio te beheersen.”

Lees voor meer informatie het artikel op techzine.nl.