Alibaba Cloud zet machine learning algoritme op GitHub

About

Alibaba Cloud zet machine learning algoritme op GitHub

Alibaba Cloud heeft “core codes” van zijn machine learning algoritmes op GitHub geplaatst. De cloud-afdeling van de Alibaba Group heeft de algoritme libraries uitgegeven om te ondersteunen bij batch- en streamverwerking.

Deze code is te gebruiken door ontwikkelaars en data-analisten om software-functies te bouwen als statistische analyses. Ook behoren machine learning, real-time voorspellingen, gepersonaliseerde aanbevelingen en detectie van afwijkingen tot de mogelijkheden, aldus ZDNet.

De code, die uit de Alink-platform komt, wordt volgens de president van data platform Jia Yangqing gedeeld op GitHub als onderdeel van de strategie van het bedrijf. “We proberen om zo vroeg mogelijk in de ontwikkelcyclus van onze software verbinding te maken met de open source-gemeenschap. Door Alink op GitHub te delen voldoen we aan deze belofte”, geeft Jia aan.

Alink is het platform van het bedrijf dat op basis van de unified distributed computing engine Apache Flink is ontwikkeld. Het platform ondersteunt diverse open source-dataopslagplatformen naast de eigen mogelijkheden van Alibaba.

Jia geeft aan dat Alink interessant is voor ontwikkelaars die big data- en machine-learning tools zoeken. Zelf gebruikt het bedrijf Alink om de e-commerce marktplaats Tmall te ondersteunen.

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics