Cloud Developer aan het woord

About

Cloud Developer aan het woord

“Ik ben Robbert, Cloud developer bij Cloud Republic. Als developer wil ik graag bijblijven met de nieuwe technieken, en dit leer je het snelste door er gewoon mee bezig te gaan.”

Waarom Cloud Republic?

“Bij mijn vorige baan had ik mij net unit testing eigen gemaakt, ik zag dat altijd als een belangrijke stap voor een developer. Voor mijn volgende positie wilde ik graag ervaring opdoen met de stap daarna: de cloud. Dit was voor mij een geheel nieuw gebied, mijn ervaring met de cloud was zeer minimaal. Dus toen ik te horen kreeg dat Cloud Republic wel bij mij zou passen was het toch even slikken. Het niveau van Cloud Republic ligt namelijk erg hoog, zou ik daar wel mee kunnen draaien?

Na een prettige kennismaking blijkt dat, ondanks dat het niveau zeker heel hoog ligt, Cloud Republic een mensenbedrijf is. Het gaat niet om waar ik nu ben, maar om mijn potentie! Samen hebben we een ontwikkeltraject opgezet zodat ik hetzelfde niveau kan bereiken. Ikzelf heb daar de leiding in mogen nemen, zij bieden de kansen en de hulp maar de verantwoordelijkheid om deze te nemen is van mij.

De drive is heel hoog om goed te zijn in wat je doet. Niemand wil ‘gewoon’ z’n werk doen, iedereen wil beter worden, meer kennis opdoen, andere frameworks gebruiken. Echt het meeste uit jezelf en je werkdag halen. Door die gedrevenheid loopt Cloud echt voorop en ik binnenkort ook!

Waar Cloud Republic mij in heeft verrast is hoe ze het teamverband onder hun eigen medewerkers hebben gecreëerd. Ondanks dat we veelal op verschillende projecten zitten voelt het echt als één team. Dat is niet zomaar ontstaan; dit is gekomen omdat er veel aandacht, tijd en energie in gestoken word. Bijvoorbeeld door middel van activiteiten naast werk of een lunch kennissessie met al de collega’s. Cloud Republic snapt wat echt belangrijk is voor ons.”

Eerste project

“Ik heb een project gedaan voor Ditzo (A.S.R.). hierbij heb ik hun oude applicatie onderhouden: de website waarop mensen hun zorgverzekering kunnen afsluiten. Bij dit project helaas niet de nieuwste technieken maar was dit project daardoor saai of vervelend? Nee integendeel, door beperkter te zijn in mijn mogelijkheden moest ik meer terugvallen op mijn algemene development kennis. Zorgen dat het verouderde systeem goed blijft werken en ondertussen deze verbeteren naar moderne standaarden en best practices is ook een uitdaging.

Wat vooral hierin mooi was, was dat mijn manager van Cloud Republic zich heel erg bewust was van dit project. Vaak heeft hij met mij geschakeld of ik het naar mijn zin had en voor mijn aankomende nieuwe project heeft hij specifiek gezorgd dat ik wel met de nieuwste Cloud technieken aan de slag kan gaan.”

Azure

“Bij Cloud Republic ligt de focus op het moment bij Microsoft Azure. Back-end is vrijwel altijd C# en de front-end projecten zijn meestal Angular – maar andere frameworks zijn niet afgeschreven. Desondanks verschilt het per project hoe je hiermee werkt, elk landschap is weer anders ingericht.

Soms moet je zelfs binnen vertrouwde technieken een onbekende oplossing realiseren, wat dacht je van een Azure Service bus… zonder Azure! Bij Ditzo heb ik dit moeten opzetten, een vette uitdaging ondanks dat de technieken niks speciaals waren. Fijn daarin is dat je naast je project collega’s ook altijd kan terug vallen op de collega’s bij Cloud Republic, iedereen staat open voor hulp of vragen.”

Werken bij Cloud Republic

“Wat ik fijn vind aan werken bij Cloud Republic is de mogelijkheid om te wisselen tussen uitdagende projecten. Daarnaast wordt er actief gestimuleerd om je kennis te verbreden, heb je sowieso beschikking tot veel kennis via collega’s en is er echt een teamgevoel. Ook mooi is dat de vrijheid er is om activiteiten op te pakken zoals het beginnen van een podcast of zoals het geven van Dungeons & Dragons sessies, zoals ikzelf heb gedaan.”

Share
June 2024
July 2024
No event found!

Related Topics