De haken en ogen die DevOps tegenhouden: cultuur, levering en beveiliging

About

De haken en ogen die DevOps tegenhouden: cultuur, levering en beveiliging

Het idee van continu geleverde kwaliteitssoftware die wordt doorgelicht via een samenwerkende en sterk geautomatiseerde reeks stappen van aanvang tot implementatie is verleidelijk, vandaar de aantrekkingskracht van DevOps. Hoewel zowat iedereen zegt dat ze DevOps nastreven, is de realiteit ter plaatse op zijn best gemengd.

5 stappen om van 2021 een geweldig jaar te maken voor DevOps. ‘We moeten verbinding en integraties heroverwegen, zowel op technisch als op menselijk vlak’
Door Joe McKendrick | ZDNet

De urgentie van DevOps is het afgelopen jaar alleen maar toegenomen, omdat de Covid-crisis het personeelsbestand van het bedrijf en fysiek gescheiden IT-teams heeft verstrooid. “We moeten verbinding en integraties heroverwegen, zowel op technisch als op menselijk vlak”, zegt Ed Macosky, hoofd product bij Boomi. van de vijf zei dat werken op afstand invloed heeft op hun vermogen om te innoveren en creatief te zijn, en de meerderheid merkt op dat dit te wijten is aan een gebrek aan persoonlijke connectie met collega’s. DevOps-teams brengen innovaties tot leven bij een bedrijf. ”

Het was echter moeilijk om DevOps-teams te organiseren en te onderhouden, vooral in deze tijd van onzekerheid. “Met personeelsverloop worden DevOps-teams vaak overgelaten aan een op script gebaseerde afvalcontainerbrand”, waarschuwt Ashish Kakran, directeur bij Thomvest Ventures. Terwijl DevOps bijvoorbeeld ontwikkeling en bewerkingen op dezelfde pagina zou moeten zetten, volgen de twee groepen vaak nog steeds hun eigen afzonderlijke paden. “We zien dat DevOps afzonderlijk en verschillend wordt geïmplementeerd in verschillende functionele gebieden van dezelfde organisatie”, zegt Brian Dawson, DevOps-evangelist bij CloudBees. “Operaties kunnen hun eigen DevOps-tools en -processen implementeren, terwijl applicatie-ontwikkeling hun eigen DevOps-tools en -processen implementeert.”
Dus terwijl de perceptie in de praktijk is dat iedereen DevOps doet, “is de realiteit ook dat we nog steeds werk hebben om het goed te doen, het op schaal te doen en universele volwassenheid te bereiken”, voegt Dawson toe. “DevOps gaat over het verbinden van ontwikkeling en operaties. De uitdaging is om die verbindingen universeel tot stand te brengen tussen leiders en beoefenaars, Dev en Ops.”

Culturele kwesties creëren deze onsamenhangende relatie tussen Dev en Ops. “Cultuur is de belangrijkste ontbrekende component, maar het is ook niet gelukt om echt verbinding te maken en te automatiseren over functionele silo’s heen”, zegt Dawson. “Dit resulteert in een gebrek aan gedeelde zichtbaarheid, consistente feedback om verbeteringen te stimuleren en mogelijk een negatieve ervaring die acceptatie belemmert.”
Beveiliging is een ander probleem dat DevOps-praktijken vertraagt. “De moderne DevOps-omgeving zit vol met creatieve mensen die worden aangemoedigd om snel en moeilijk te behalen innovatiedoelstellingen te bouwen”, zegt Kevin Breen, directeur onderzoek naar cyberdreigingen bij Immersive Labs. “Het probleem is dat beveiligingsteams pas aan het einde van de CI / CD-pijplijn ingrijpen en kwetsbaarheden aanwijzen. Vaak is dit nadat de code is vastgelegd, en soms zelfs nadat de ontwikkelaar is overgestapt op een andere build.” Als gevolg van de te late toetreding van op beveiliging gerichte teams “veroorzaakt dit wrijving en vernietigt het de productiviteit, aangezien het betekent dat middelen worden teruggetrokken.”
Wat wordt gemist bij DevOps-inspanningen, voegt Chennapragada toe, is sterk bestuur. Dit “leidt tot meerdere versies van implementaties en pijplijnen.” Deze workflows, zo vervolgt hij, “moeten op patronen worden gebouwd, zodat ze gemakkelijk te repliceren zijn, wat leidt tot beter onderhoud en betere ondersteuning die kan worden uitgevoerd door DevOps-technici.”
Wat kan er worden gedaan om DevOps meer samenhangend en transformatiever te maken? Denkers uit de branche geven enkele suggesties om de zaken op het goede spoor te krijgen (bekijk de uitgebreide lijst met suggesties op ZDNet.com):

• Verplaats meer verantwoordelijkheid naar ontwikkelaars.
• Promoot meer DevOps-training, opleiding en bewustwording.
• Bind DevOps aan de uiteindelijke klant.
• Kijk naar de markt voor meer geïntegreerde oplossingen.
• Communiceer meer.

Uiteindelijk, in de komende maanden en jaren, “vereist de acceptatie van cloud-native, container-gebaseerde microservice-architecturen de acceptatie van DevOps-cultuur en -tools,” zegt Kakran. “Nieuwere applicaties worden volledig gebouwd met containers en Kubernetes en gehost in een hybride -cloud omgeving. Lift-and-shift van legacy-applicaties is een moeilijker probleem om op te lossen, maar zelfs daar worden serieuze inspanningen geleverd, omdat de voordelen van de cloud opwegen tegen de kosten van adoptie. 2021 wordt het jaar van bekendheid voor de 50 miljoen softwareontwikkelaars over de hele wereld die software leveren met een zeer hoge snelheid en een hogere kwaliteit dan ooit tevoren. ”

 

Lees het originele artikel van Joe McKendrick op de website van ZDNet.com

 

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics