Een vooruitblik op het securitylandschap van 2020

About

Een vooruitblik op het securitylandschap van 2020

Het FortiGuards Labs-team van Fortinet heeft hun voorspellingen gedaan over de trends en ontwikkelingen voor security in 2020. Volgens dit team draait het komend jaar om kunstmatige intelligentie (AI) en contraspionage.

Contraspionage en AI kunnen cruciale rollen spelen bij het afslaan van aanvallen die steeds geavanceerder en sneller komen. Bovendien komen ze steeds vaker voor, aldus FortiGuard Labs. Vaak moeten organisaties de agressieve aanvallen in real-time afslaan.

Het gebruik van contraspionage klinkt misschien ietwat vreemd, maar is goed in te zetten bij digitale dreigingen. Cybercriminelen opereren vaak blind, maar beveiligingsprofessionals hebben toegang tot veel informatie over bedreigingen. Die informatie kan worden aangevuld met inzichten die zijn verkregen via AI en machine learning.

Wel moet er rekening mee worden gehouden dat cybercriminelen dataverkeer gaan bespioneren en via deze weg onderscheid proberen te maken tussen legitiem en misleidend verkeer.

Organisaties kunnen in een reactie hierop hun misleiding strategie├źn meer aan AI toevertrouwen en uiteindelijk contraspionage inzetten.

De ontwikkeling van AI kan eveneens een belangrijke rol gaan spelen. Bedrijven kunnen machine learning en statische analyses combineren om hun conclusies te trekken en tot passende beveiligingsmaatregelen te komen.

Met behulp van deze technologie kunnen bedrijven investeren in een geautomatiseerd systeem die aanvallen niet alleen detecteert, maar ook kan voorspellen. Daarmee wordt de detectie en responstijd verbeterd.

Share
June 2024
July 2024
No event found!

Related Topics