Ford maakt gebruikt van AI ter verbetering van vervoer

About

Ford maakt gebruikt van AI ter verbetering van vervoer

Ford gebruikt AI om het gedrag van voertuigen te bestuderen om zo de veiligheid, reistijd en parkeermogelijkheden te verbeteren.

In de teststad Ann Arbor heeft Ford ontdekt dat er genoeg parkeerplaatsen voor iedereen zijn. AI moet simpelweg de mensen naar de juiste plekken leiden.

Ford gebruikt een grote AI-database en andere databronnen (zoals verkeerscamera’s en parkeergarages) om alles te analyseren ter verbetering van efficientie en veiligheid. Zo zal de AI berekenen waar ongelukken met meest waarschijnlijk zijn, waar parkeerplekken zijn en welke wegen het meest geschikt zijn voor kleine shuttles of andere vormen van vervoer.

Het City Insights Platform bestaat uit vier verschillende sectoren. Veiligheid, parkeren, vervoer en een 3D model, de zogenoemde City Insights Studio, die de voorgaande sectoren interpreteert.

Het AI systeem zal zijn databronnen gebruiken om alle vragen te beantwoorden die onderzoekers of ambtenaren hebben. Een voorbeeld hiervan is het feit dat Ann Arbor afzag van de bouw van een parkeergarage, toen ze via de AI erachter kwamen dat er genoeg parkeerplekken zijn. De aanduiding zal alleen verbeterd moeten worden.

De City Insights Studio is een groot 3D model die de data visualiseerd. Eigenaren van Ford voertuigen die hun data delen wordt dit plaatje steeds completer. Door het delen van deze data kunnen steden ook achterhalen waar ongelukken bijna gebeuren. Iets dat zonder deze data niet mogelijk zou zijn.

Ford is van plan om het AI-systeem snel uit te rollen naar andere steden. Het bedrijf hoopt vervoer in het algemeen veiliger, makkelijker en efficiënter te maken. De toevoeging van AI is een sterk wapen in het arsenaal van Ford en zou de ontwikkeling van dit programma moeten versnellen.

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics