Google gaat eigen chips voor servers maken

About

Google gaat eigen chips voor servers maken

Google kondigde aan dat het bedrijf van plan is een eigen serverchip te ontwerpen. Om te helpen bij het ontwerp, huurde het bedrijf Intel-veteraan Uri Frank in. Google zei in een blog dat de wet van Moore niet langer voor belangrijke stappen zorgt in de snelheid van computers. Om een ​​continue verbetering van snelheid en efficiëntie te garanderen, hoopt Google zich te concentreren op de ontwikkeling van custom chips.

Google hoopt dit te doen door zijn eigen chips te ontwerpen. Het bedrijf wil afstappen van het model waarbij de processor, netwerkapparatuur, opslag, speciale chips en geheugen van allerlei verschillende fabrikanten komen en samen een geoptimaliseerd systeem creëren. Door al deze chips samen te voegen, hoopt Google efficiëntieverbeteringen te realiseren. Op deze manier hoopt het bedrijf ook bandbreedte- en vertragingsproblemen te vermijden die worden veroorzaakt door de fysieke afstand tussen verschillende componenten.

Arm of x86?
Google heeft de plannen van het bedrijf om voort te bouwen op zijn nieuwe chiparchitectuur nog niet bekendgemaakt. De arm is duidelijk. Daartoe zal het in de voetsporen treden van de Graviton-processors van AWS en andere cloudproviders die met Arm uitgeruste servers leveren. Gezien de ervaring van Frank kan Google echter ook voor x86 kiezen. Het is echter onmogelijk om een ​​licentie te kopen voor de x86-architectuur, dus Google moet op x86-gebaseerde chips zoeken van Intel of AMD. AMD levert wel dergelijke chips, zoals die in de nieuwste gameconsoles van Sony en Microsoft. Op AWS lijkt de overstap naar zelfontworpen Arm-chips in ieder geval succesvol te zijn. Omdat het bedrijf het gebruik van Intel Xeon-chips geleidelijk vermindert, past het bedrijf de technologie steeds meer toe.

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics