Google voegt Windows ondersteuning toe aan Google Kubernetes Engine

About

Google voegt Windows ondersteuning toe aan Google Kubernetes Engine

Google Cloud wil het marktaandeel van Windows workloads vergroten. Om hier meer vaart achter te zetten heeft het bedrijf aangekondigd dat het Windows Server Containers ondersteunt in de Google Kubernetes Engine.

Voorheen heeft Google altijd de focus gehad op Linux-workloads, vanwege de grotere vraag. Steeds meer bedrijven zetten de weg naar de cloud in en willen daarmee hun eigen datacenters verkleinen. Daarom is er ook behoefte om Windows Server-workloads naar de cloud over te brengen. Vooralsnog was dit alleen mogelijk met virtuele machines, terwijl Kubernetes steeds populairder wordt bij developers.

Daarom heeft Google nu gekozen om ook Windows Server-workloads te ondersteunen in zijn Kubernetes mogelijkheden. AWS en Azure hebben dit al eerder gedaan. Ook kunnen features als update management en andere automatische features die de Kubernetes Engine standaard aanbiedt, werken met deze Windows Servers.

Daarnaast heeft Google enkele functies toegevoegd om de Google Cloud aantrekkelijk te maken ten opzichte van de concurrentie. De integratie met het Microsoft Active Directory platform is een voorbeeld hiervan. Dit faciliteert in het aanmaken van Group Managed Services Accounts. Hiermee kunnen administrators accounts aanmaken voor ontwikkelaars die de Kubernetes infrasturctuur onderhouden en beveiligen. Ook kunnen wachtwoorden automatisch worden aangepast en geroteerd.

De Kubernetes-engine is aangepast voor het Microsoft licentiemodel voor Windows Servers. Bij het aanmaken van een Windows Server container kan er worden aangegeven hoe vaak het besturingssysteem updates zal ontvangen.

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics