IBM brengt Python data science platform Anaconda naar Linux

About

IBM brengt Python data science platform Anaconda naar Linux

IBM brengt het Python – datawetenschapsplatform Anaconda naar de LinuxONE- en IBM Z- klanten van het bedrijf.

Anaconda is ‘s werelds meest populaire Python-distributieplatform en heeft wereldwijd meer dan 25 miljoen gebruikers. De aankondiging van vandaag is het laatste deel van IBM’s poging om populaire data science-frameworks en -bibliotheken naar zijn enterprise-platforms te brengen.

Barry Baker, VP Product Management voor IBM Z & LinuxONE, schreef in een blogpost :

“Datawetenschappers die Anaconda al kennen en ervan houden, kunnen nu hun open-source data science-ervaring uitbreiden met IBM Z & LinuxONE, terwijl ze blijven werken met hun favoriete tools en frameworks zoals conda, XGBoost en SciKit-Learn. 

Dit vergroot en maakt keuze mogelijk in AI-frameworks en tooling voor end-to-end datawetenschap rechtstreeks op het platform, inclusief ontwikkeling, training, testen en productie.

Datawetenschappers kunnen profiteren van de beveiligingsmogelijkheden, hoge beschikbaarheid en schaalbaarheid van de IBM Z- en LinuxONE-platforms bij het implementeren van AI- implementaties die gericht zijn op tijdgevoelige workloads of transacties wanneer ze plaatsvinden. “

Uit een recent onderzoek (pdf) in opdracht van IBM van Morning Consult bleek dat 90 procent van de respondenten AI wil bouwen en uitvoeren op plaatsen waar hun gegevens zich al bevinden. Anaconda voor IBM Z en LinuxONE stelt organisaties in staat om precies dat te doen terwijl de latentie wordt aangepakt.

Anaconda draait native op IBM Z. Via z / OS Container Extensions (zCX) op z / OS brengt de oplossing open-source data science-tools dicht bij de belangrijkste workloads, waarbij gebruik wordt gemaakt van de gegevenszwaartekracht van de Z- en LinuxONE-platforms.

Vorig jaar kondigden IBM Watson en Anaconda een samenwerking aan om de acceptatie van open-source AI-technologieën door ondernemingen te stimuleren.

“AI voor bedrijven is zo goed als het ecosysteem dat het ondersteunt, dus het is voor Watson een logische keuze om samen te werken met Anaconda, de marktleider op het gebied van open-source datawetenschap en hun gemeenschap van 20 miljoen gebruikers”, aldus Daniel Hernandez, General Manager van data en AI bij IBM.

IBM heeft Anaconda’s Team Edition-repository geïntegreerd met Watson Studio. Anaconda, van zijn kant, presenteerde het gratis plan van Watson Studio voor zijn gemeenschap van 20 miljoen datawetenschappers.

“Ons doel bij Anaconda is om organisaties te helpen hun volledige potentieel te ontketenen door middel van datawetenschap, en we zijn er trots op om met IBM samen te werken om hun klanten op een ondernemingsvriendelijke manier de nieuwste open-source data science-pakketten te bieden”, aldus Peter Wang, CEO en mede-oprichter van Anaconda.

“Onze beide bedrijven delen het doel om data science en machine learning toegankelijker te maken, en deze relatie is een volgende stap in die richting.”

Share
June 2024
July 2024
No event found!

Related Topics