Java 12 is nu beschikbaar

About

Java 12 is nu beschikbaar

Oracle heeft de nieuwste versie van Java uitgebracht, dit is de eerste van twee grote releases voor de programmeertaal dit jaar.

Volgens Oracle zal Java 12 nog minimaal twee updates ontvangen voordat Java 13 in september wordt uitgebracht.

Nieuwe functies in Java 12 bevatten een nieuwe garbagecollector met een lage pauze, microbenchmark-suite, switch-expressies, een JVM-constraints-API, een enkele AArch64-poort, standaard CDS-archieven, aborteerbare gemengde verzamelingen voor G1 en de mogelijkheid om ongebruikt toegewezen geheugen te retourneren van G1. Meer gedetailleerde informatie over deze functies is hier te vinden.

Volgens Oracle is de veranderingssnelheid tussen updates drastisch verbeterd sinds het bedrijf elke zes maanden overstapte naar updates. Dit komt omdat in plaats van elke paar jaar tienduizenden fixes beschikbaar te maken in een release, verbeteringen kunnen worden aangebracht in een beter beheersbaar en voorspelbaar schema, legde Oracle uit.

Er waren 1.919 JIRA-problemen die waren gemarkeerd als zijnde opgelost in Java 12, waarvan 1.433 werden voltooid door Oracle-medewerkers en 486 door individuele ontwikkelaars.

Share
June 2024
July 2024
No event found!

Related Topics