Kubernetes op HCI: Nutanix update Karbon platform

About

Kubernetes op HCI: Nutanix update Karbon platform

Nutanix kondigt aan dat het zijn Karbon-platform gaat updaten, waardoor Kubernetes op de Hyper-Converged Infrastructure, of HCI, gebruikt kan worden.

Organisaties worden in staat gesteld om met de nieuwe update een bestaande versie van Kubernetes, die al draait op hun cluster, samen met het guest-OS, met een enkele klik te upgraden. En dit zonder clusters of applicaties naar andere locaties te moeten migreren.

Ook kunnen IT-teams nu toegang krijgen tot Nutanix’ Karbon, via het Prism Central interface. Hierdoor wordt het mogelijk om de Active Directory in te zetten zodat alleen-lezen gebruikers kunnen worden toegevoegd aan Karbon.

Verder kunnen IT-teams Karbon ook inzetten in zogenaamde “air-gapped” omgevingen, wat inhoudt dat de Kubernetes-clusters zijn geïsoleerd van elk netwerk. De meeste containerclusters zijn relatief moeilijk om te implementeren in een beveiligde omgeving.

Dit komt voort uit het feit dat er meestal verschillende containers moeten worden gedownload uit registries. Karbon kan dit omzeilen door een aantal containers te downloaden die zelf alle code bevatten waarmee de Kubernetes-clusters geïmplementeerd en beheerd kunnen worden terwijl ze geïsoleerd blijven.

Deze update zal een antwoord moeten geven op de groeiende vraag naar Kubernetes-containers op on-premise omgevingen. Wel stelt Nutanix Karbon nu alleen beschikbaar als onderdeel van het Nutanix AHV-platform, dat Kubernetes inzet bovenop een Nutanix Hypervisor.

Het bedrijf heeft tot nu toe nog niet besloten om een stand-alone editie van Karbon uit te brengen.

Share
June 2024
July 2024
No event found!

Related Topics