Medewerkers van Microsoft mogen geen gebruik maken van Slack

About

Medewerkers van Microsoft mogen geen gebruik maken van Slack

Medewerkers van Microsoft mogen geen gebruik meer maken van  Slack. In plaats daarvan moeten ze gebruikmaken van Microsoft Teams, staat in een intern document dat GeekWire in handen heeft.

“De Slack-versies Slack Free, Slack Standard en Slack Plus hebben niet de vereiste controlemiddelen om intellectueel eigendom van Microsoft te beschermen. Bestaande gebruikers van Slack moeten hun chatgeschiedenis en Microsoft-bestanden overzetten naar Microsoft Teams”, staat er in het document.
“Slack Enterprise Grid voldoet wel aan de veiligheidseisen van Microsoft, maar we moedigen aan om Microsoft-software te gebruiken, in plaats van concurrerende producten.”

Daarnaast ontmoedigt Microsoft het gebruik van de clouddienst van  Amazon Web Services, Google Docs en spellingschecker Grammarly.
Microsoft legt daarbij volgens GeekWire de nadruk op veiligheidszorgen, terwijl het concern zich in het verleden vooral uitsprak tegen het gebruik van concurrerende technologie in het algemeen.
Slack ging afgelopen week naar de beurs. Het aandeel bleek een hit: de prijs steeg bij de beursgang onmiddellijk met ruim 60 procent naar 41,68 dollar (36,19 euro). Microsoft Teams is een directe concurrent van het programma.

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics