Microsoft gaat samenwerking aan met OpenAI

About

Microsoft gaat samenwerking aan met OpenAI

Microsoft zal gaan samenwerken met OpenAI om een ​​exclusieve licentie voor GPT-3 te verkrijgen. De deal zal Microsoft helpen de technische expertise en innovaties van de startup te benutten, nieuwe AI-oplossingen aan klanten te bieden en nieuwe tools te creëren voor het genereren van natuurlijke talen.

OpenAI’s GPT-3, ‘s werelds grootste en meest geavanceerde ‘languagemodel’, is getraind op de AI-supercomputer van Azure. Het toont een serieuze verbetering ten opzichte van zijn voorganger GPT-2, met twee orden van grootte meer parameters (175 miljard versus 1,5 miljard).
Het model kan de menselijke creativiteit bij het schrijven stimuleren, code en andere grote gegevensblokken samenvatten, talen naar andere talen converteren, zegt Microsofts CTO Kevin Scott.
OpenAI uit San Francisco zal GPT-3 en andere modellen blijven aanbieden via de door Azure gehoste API, die in juni als bèta uitkwam. Scott zei dat het Microsoft zal helpen zijn AI-platform uit te breiden om AI-technologie te democratiseren en “nieuwe producten, diensten en ervaringen” mogelijk te maken.
Vorig jaar zei Microsoft dat het $ 1 miljard in OpenAI zou investeren om gezamenlijk nieuwe technologieën voor het Azure-cloudplatform te ontwikkelen en grootschalige AI-mogelijkheden uit te breiden, met als doel kunstmatige algemene intelligentie. In ruil daarvoor stemde OpenAI ermee in om een ​​deel van zijn IP aan Microsoft in licentie te geven.

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics