Microsoft kondigt zijn eigen LTS-build van OpenJDK aan

About

Microsoft kondigt zijn eigen LTS-build van OpenJDK aan

Microsoft heeft de preview aangekondigd van zijn eigen build van OpenJDK , een gratis en open-source implementatie van het Java SE-platform. De Microsoft Build van OpenJDK is een langetermijnondersteuningsdistributie (LTS) met binaire bestanden voor Java 11, gebaseerd op OpenJDK 11.0.10 + 9, op x64-server- en desktopomgevingen op macOS, Linux en Windows.

In een blogpost schreef Microsoft:

“Microsoft implementeert intern meer dan 500.000 Java Virtual Machines (JVM’s) – exclusief alle Azure-services en klanttaken – met behoeften die gaan van back-end microservices tot big data-systemen, message brokers, event-streamingdiensten en gaming-servers.

Meer dan 140.000 van deze JVM’s zijn al gebaseerd op de Microsoft Build of OpenJDK. “

Azul , een ervaren Microsoft-partner en belangrijke leverancier van Java-technologieën die Azure aandrijven, distribueert ook OpenJDK-builds die het Zulu noemt . Azul heeft Microsoft verwelkomd als lid van de “rijke gemeenschap” van OpenJDK build-distributeurs, waaronder ook Red Hat, Amazon, SAP, Alibaba, BellSoft en Eclipse Adoptium vallen.

Scott Sellers, President en CEO van Azul, zei: 

“Wij geloven dat een bloeiende OpenJDK-gemeenschap de sleutel is tot het voortdurende succes van Java en verwelkomen Microsoft op de indrukwekkende lijst van degenen die builds van OpenJDK aanbieden.

Dit is geweldig nieuws voor OpenJDK en Java in het algemeen, en voedt het momentum verder naarmate bedrijven en ontwikkelaars hun eigen Java-aanbiedingen verplaatsen naar OpenJDK-distributies. We kijken uit naar onze voortdurende samenwerking met Microsoft ter ondersteuning van de Java-gebruikers van Azure en van de Java-gebruikersgemeenschap als geheel. “

De OpenJDK-build van Microsoft gebruikt dezelfde build-scripts die worden gebruikt door het Eclipse Adoptium-project en getest met de Eclipse Adoptium Quality Assurance-suite. De binaire Java 11-bestanden van de build zijn ook geslaagd voor de Java Technical Compatibility Kit (TCK).

Microsoft zegt dat het Java 11 zal ondersteunen tot ten minste 2024 en zal blijven samenwerken via het OpenJDK-project en de Eclipse Adoptium-werkgroep.

Later dit jaar wordt de Microsoft Build van OpenJDK de standaarddistributie voor Java 11 voor door Azure beheerde services.

U kunt de OpenJDK-pakketten en installatieprogramma’s van Microsoft hier downloaden.

Share
June 2024
July 2024
No event found!

Related Topics