Next-gen IDE Fleet aangekondigd door JetBrains en remote coding Space

About

Next-gen IDE Fleet aangekondigd door JetBrains en remote coding Space

Softwareontwikkelingstool-bedrijf JetBrains, heeft twee belangrijke nieuwe aankondigingen gedaan.

De eerste aankondiging is een vroege preview van de volgende generatie IDE, genaamd Fleet. Als tweede de aankondiging van de lancering van Space, een oplossing voor remote development.

Fleet is een lichtgewicht IDE die is ontworpen om zonder veel extra configuratie gebruiksklaar te zijn. JetBrains belooft dat Fleet in een “oogwenk klaar zal zijn” voor eenvoudige taken, maar de volledige omgeving – inclusief de IntelliJ-codeverwerkingsengine – is “met een simpele klik” toegankelijk.

Eugene Toporov, VP Marketing bij JetBrains, zei:

“Onze op IntelliJ gebaseerde IDE’s stellen miljoenen ontwikkelaars in staat en JetBrains zet zich volledig in om hard te werken en ze nog beter te maken.
Met Fleet willen we een andere kijk bieden op hoe een IDE moet worden georganiseerd, en we zouden het niet binnen onze huidige productlijn kunnen implementeren zonder de verwachtingen van onze bestaande gebruikers te doorbreken.

We voorzien dat zowel de huidige op IntelliJ gebaseerde productlijn als Fleet nog geruime tijd naast elkaar zullen bestaan, waardoor de opties voor onze klanten open blijven”.

Fleet ondersteunt Java, Python, JavaScript, Kotlin, Go, Rust, TypeScript en JSON. Met de IDE kunnen ontwikkelaars binnenkort ook coderen in C++, C#, HTML5 en PHP.
JetBrains beweert dat Fleet is gebouwd met het oog op samenwerking en ontwikkelaars in staat stelt om lokaal of op afstand aan projecten te werken.

De IDE is ook flexibel genoeg om een ​​verscheidenheid aan externe ontwikkelingsscenario’s mogelijk te maken, waaronder het uitvoeren van de backend in de cloud of op een externe server – wat ons mooi leidt naar de tweede aankondiging…

JetBrains-Space

JetBrains heeft de openbare lancering aangekondigd van Space, een oplossing voor development op afstand in de cloud of een andere server.
Space is beschikbaar voor gebruikers van Fleet en IntelliJ IDEA en beweert de ervaring van een desktop-gebaseerde IDE te bieden terwijl de zware belasting naar een externe server wordt verplaatst.
Door externe instanties van tevoren te initialiseren, kunnen ontwikkelaars meteen coderen zonder tijd te besteden aan het configureren van de omgeving.

Kirill Skrygan, Remote Development Lead bij JetBrains, merkte op:

“Met onze remote development-oplossing kunnen ontwikkelaars nu een kant-en-klare omgeving krijgen vanuit hun eigen repository.
Ons doel is om hen een naadloze en uniforme codeerervaring te bieden, ongeacht de machine die ze gebruiken en waar ze zich bevinden.
Ze hoeven de lokale omgeving niet in te stellen en te wachten tot hun project wordt geïnitialiseerd en, belangrijker nog, ze worden niet beperkt door de kracht van hun eigen computers.”

JetBrains wil dat Space een alles-in-één platform is voor ontwikkeling op afstand en heeft daarom aanvullende functies toegevoegd voor Git-hosting, CI/CD, pakketrepositories, chats, documenten en projectbeheer.

Ontwikkelaars kunnen de toegang tot de Fleet preview vragen hier.

 

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics