Phishing pogingen haken in op coronavirus

About

Phishing pogingen haken in op coronavirus

Er is een aanzienlijke stijging geconstateerd in phishingcampagnes door Mimecast Threat Intelligence, nu wereldwijd veel meer thuis wordt gewerkt. De campagnes proberen van de situatie te profiteren om inloggegevens buit te maken door het imiteren van diensten die juist nu veel gebruikt worden vanuit huis.

Volgens het bedrijf zouden er al driehonderd voorbeelden zijn van campagnes die middels een mail gebruikers zover proberen te krijgen om hun inloggegevens in te vullen op een malafide pagina. Dit inhaken op de verspreiding van het coronavirus is volgens onderzoekers een logisch gevolg en de verwachting is dat er de komende dagen en weken nog meer soortgelijke phishing campagnes bij zullen komen.

De Britse regering kwam begin deze week al met een waarschuwing voor burgers omtrent de toename in de campagnes welke waren gericht op thuiswerkers. Gebruikers worden aangeraden op hun hoede te zijn. Daarnaast heeft het nationale cybercrime unit het een prioriteit gemaakt om websites die hiermee te maken hebben offline te halen.

Niet alleen door phishing via mails hopen hackers gegevens buit te maken. Ook werd er door Kaspersky onlangs een nieuwe Android trojan gevonden waarmee cookies van websites en apps konden worden gestolen.

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics