Tips over thuiswerken van Linus Torvalds

About

Tips over thuiswerken van Linus Torvalds

OP dit moment werken velen van ons thuis door het coronavirus en de oproep van het kabinet om social distancing toe te passen. ZDNet heeft Linus Torvalds gevraagd over zijn mening met betrekking tot thuiswerken.

Linus Torvalds is natuurlijk bekend als ontwikkelaar van Linux en Git, maar niet iedereen weet dat hij deze projecten heeft uitgevoerd terwijl hij thuis werkte.

Maak gebruik van de voordelen van de situatie

Je kan vaak meer doen wat je denkt wanneer je thuis werkt. Volgens Linus Torvalds is het grootste voordeel van thuis werken de flexibiliteit. Je hoeft niet van 9 tot 5 aan één stuk door voor je scherm te zitten. Je kan je eigen pauzes indelen en de vrijheidn nemen zodat je productiviteit niet inzakt.

Efficiente communicatie

Je zou er voor kunnen kiezen om meerdere vergaderingen in te plannen op afstand via video of audio, maar is dit echt noodzakelijk? Sommige dingen kunnen net zo goed via e-mail worden afgehandeld, wat weer tijdswinst met zich meebrengt. Door tekst te sturen wordt het ook visueel, wat mensen vaker beter onthouden.

Hou je werktijd in de gaten

Met thuiswerken is het verleidelijk om net even wat vaker op social media te zitten en wat langere pauzes te nemen. Maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat je aan het werk blijft.

Er zijn verschillende tools die je productieve tijd kunnen tracken, zoals Rescuetime en ActivityWatch. Ook kun je analoge methodes toepassen. Zo kun je bijvoorbeeld je taken op een post-it schrijven met een tijdsslot waarin je het af wil ronden.

Speel met je kat

Iets wat je misschien niet zou verwachten, maar Linus Torvalds geeft dit ook als tip. Even aandacht geven aan een huisdier, of er op uitgaan om essentiële boodschappen te doen kan je helpen de focus te houden.

Ook wanneer je niet vanwege het coronavirus thuis werkt zijn deze tips handig om in het achterhoofd te houden, vooral wanneer je het lastig vindt om vanuit huis te werken. 

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics