J-Fall 2015 Speaker Jan-Willem van Hermon & Bert Gritter – Van wetboek naar online aangifte

About

J-Fall 2015 Speaker Jan-Willem van Hermon & Bert Gritter – Van wetboek naar online aangifte

Elke burger kent een mijnverzekering.nl of mijnbank.nl. Ook de Belastingdienst heeft sinds vorig jaar met mijnbelastingdienst.nl zijn eigen portaal voor particulieren. Het team OnLine Aangifte ontwikkelt voor dit portaal formulieren waarmee burgers online aangifte kunnen doen. In deze sessie bespreken hoe we voor het portaal de wet inkomstenbelasting vertalen naar een GWT-web-applicatie.

Belangrijke uitdagingen als de omvang en complexiteit van de wetgeving en de thematische uitvraag komen hierbij aan bod. In deze sessie laten we ook zien hoe we het voortbrengingsproces van OnLine Aangifte formulieren met eigen tooling hebben kunnen versnellen.

Bio van Jan-Willem van Hermon & Bert Gritter Zijn IT-carrière is Jan-Willem als client-server ontwikkelaar begonnen bij de Belastingdienst. Veel plezier beleefde hij bij het team IRIS waar, middels een eigen ontwikkelstraat, Powerbuilder/Sybase applicaties werden gebouwd. Met de wens een palmboom in de tuin te kunnen hebben heeft Jan-Willem vervolgens 3 jaar in Barcelona in de detachering gezeten. Terug in Nederland is hij bij de afdeling Dienstverlening van de Belastingdienst de Java wereld in gestapt. De laatste 5 jaar werkte hij hier aan de poc, de pilot en in productie name van de Online Aangifte. Jan-Willem houdt van coderen, dingen maken, maar is ook altijd betrokken bij het proces en de organisatie van een project.

Na 10 jaar bij Centric in de java-detachering te hebben gezeten (onder andere bij Wolter-Noordhoff, Wehkamp BV) is Bert vier jaar geleden bij de belastingdienst terecht gekomen. Sinds een jaar nu in vaste dienst. In deze 10 jaar heeft hij zijn ervaring opgedaan in back-end systemen en nu bij de belastingdient ook in de front-end systemen, waarbij performance een specialiteit van mij is. Zijn uitdaging is altijd van iets complex iets simpels te maken.

Share
April 2024
May 2024
No event found!