Wat betekent open API voor de huidige beveiligingsstrategieën

About

Wat betekent open API voor de huidige beveiligingsstrategieën

Open source software is niets nieuws. In feite bestaat het al sinds de jaren negentig toen het populair werd tijdens de dotcommer-boom. Open source software is de gratis mogelijkheid om de broncode te gebruiken en aan te passen. Hoewel vergelijkbaar, open applicatie-programmeerinterface of API, software gaat een stap verder. Open API geeft ontwikkelaars nog steeds universele toegang tot softwareprogramma’s, maar het is ook een hulpmiddel om platforms met elkaar te laten communiceren.

Via open API kunnen bedrijven externe gebruikers en ontwikkelaars toegang geven tot codebronnen om snel en efficiënt verschillende programma’s te laten samenwerken met minder code om helemaal opnieuw te schrijven.

Alleen omdat de software beweert open te zijn, wil nog niet zeggen dat het een goed open API-ontwerp heeft. Een geweldige open API-bron is gemakkelijk om mee te werken, duidelijk en bevat alle benodigde informatie om de code correct te gebruiken.

Voordelen van open API-software voor IT en fysieke beveiliging

Het kiezen van de juiste bedrijfs- en beveiligingssoftware is geen sinecure. Dit zijn grote, belangrijke investeringen en het is moeilijk (en duur) om van systeem te wisselen als je er al mee werkt. Maar open source en open API-beveiligingssoftware kunnen het gemakkelijker maken om beveiligingssystemen toekomstbestendig te maken en aan te passen aan nieuwe uitdagingen wanneer deze zich voordoen.

Bij het navigeren door de uitdagingen van het heropenen van een kantoorgebouw tijdens de pandemie, maakten gebouwen bijvoorbeeld gebruik van de open API van hun toegangscontrole om inloggegevens te koppelen aan ingevulde gezondheidsformulieren of temperatuuronderzoeken. Dankzij deze API-structuur konden bedrijven snel hun beveiligings- en gezondheidsstrategieën aanpassen zonder dat ze hun bestaande toegangscontrolesysteem hoefden te rippen en te vervangen. Open API gebruikt het bestaande platform om op nieuwe manieren te communiceren om veilige beveiligingsprocessen voor de nieuwe situatie tot stand te brengen.

Bij de beslissing om al dan niet gebruik te maken van open API-software, moeten bedrijven rekening houden met de volgende belangrijke voordelen:

  • Prestaties – Als u de houding van de beveiliging door middel van technologie wilt verbeteren, hebben open platforms vaak een intuïtiever ontwerp, waardoor ze gemakkelijker te gebruiken zijn met minder training dan eigen oplossingen.
  • Kostenbesparingen – Gepatenteerde softwarelicenties zijn vaak duur en moeten regelmatig worden verlengd om het te kunnen blijven gebruiken. De meeste API’s zijn gratis beschikbaar, maar de betere ondersteuning en het beheer door derden rechtvaardigen de kosten van SaaS-producten. Het gemak van implementatie, zonder de noodzaak van dure training, draagt ​​ook bij aan de kostenbesparingen.
  • Flexibiliteit – Open software is vaak beter aanpasbaar en aanpasbaar dan gesloten API- of propriëtaire software, waardoor bedrijven kunnen kiezen hoe ze de software willen gebruiken om aan hun specifieke behoeften te voldoen.
  • Interoperabiliteit – Werken met open software geeft bedrijven de mogelijkheid om gebruik te maken van en verbinding te maken met meer systemen van derden. Open API is essentieel voor het creëren van krachtige full-building integraties, waarin alle systemen met elkaar communiceren en datastromen als één geheel worden geanalyseerd.
  • Beveiliging – Door simpelweg een open platform te zijn, moeten providers bugs oplossen en kwetsbaarheden aanpakken zodra ze zich voordoen. Integendeel, leveranciers van propriëtaire systemen kiezen er soms voor om een ​​probleem niet aan te pakken totdat ze een nieuwe release hebben die het probleem verhelpt, wat hun klanten in de tussentijd kwetsbaar kan maken.

Voorbeelden van topaanbieders van open-source beveiligingssoftware

Wireshark
Als een netwerkbeveiligingstool is Wireshark een favoriet in de open-source softwaregemeenschap vanwege het gemak van implementatie. De netwerkprotocolanalysator biedt een gedetailleerd overzicht van de activiteit in het netwerk vanuit verschillende verkeersbronnen en transmissiemodi, waardoor beheerders potentiële beveiligingsrisico’s en kwetsbaarheden kunnen herkennen.

Openpath (een bedrijf van Motorola Solutions)
Als één van de beste open API cloud-gebaseerde toegangscontroleproviders, stelt Openpath organisaties in staat om volledige beveiligingssystemen te creëren die naadloos samenwerken. Hoewel de software zelf flexibel en aanpasbaar is, biedt het Openpath-platform onbeperkte integratiemogelijkheden en werkt het samen met de beste technologiebedrijven om native integraties te bieden met videobewakingssystemen, identiteitsbeheeroplossingen, bezoekers- en huurdersplatforms, communicatie-apps en analysetools.

iSpyConnect
Videobewaking ziet een golf van nieuwe technologie dankzij nieuwe technologie zoals de cloud en AI. Met open API hebben providers zoals iSpyConnect bijgewerkte videobeveiligingssoftware om meer aanpasbaar en gemakkelijker te beheren te zijn. Het systeem van iSpy is uniek omdat hun web-gebaseerde platform eenvoudig door iedereen kan worden opgezet en gebruikt, met vrijwel elk camerasysteem. Volgens hun website gebruiken de meeste mensen iSpy voor de beveiliging van kleine bedrijven en thuismonitoring, maar is dankzij eenvoudige livestreaming populair geworden voor het observeren van dieren in het wild.

Untangle
Nu cyberbeveiligingsaanvallen in alle sectoren grote schade aanrichten, biedt Untangle een unieke IT-beveiligingsoplossing, waarbij een aantal van de beste open-source cyberbeveiligingssoftware op de markt wordt gecombineerd en met hun eigen code wordt verpakt. Het product is ontworpen om spam, spyware, virussen en adware te helpen blokkeren en ongewenste inhoud op het netwerk te voorkomen. Het gebruik van een dergelijk open-source cyber-beveiligingsproduct naast fysieke beveiligingscomponenten geeft een duidelijker beeld van de beveiliging in een hele onderneming.

WikiID
Nu tweefactorauthenticatie snel een best practice wordt voor accountbeveiliging, maakt WikID gebruik van open-sourcesoftware en persoonlijke apparaten zoals smartphones om handige, eenmalige wachtwoorden te genereren voor een betere netwerk- en on-premise beveiliging.

De impact van open architectuur op beveiligingsstrategieën
Naarmate meer bedrijven systemen migreren naar de cloud en modellen verschuiven om op afstand en hybride werk mogelijk te maken, veranderen ook beveiligingsstrategieën. Echt toekomstbestendige beveiligingsstrategieën zijn ontworpen om aanpasbaar te zijn, dus de beveiligingssystemen en -technologieën moeten net zo flexibel zijn om te voldoen aan de voortdurend veranderende bedrijfsbehoeften.

Het systeem snel en efficiënt kunnen aanpassen voor nieuwe protocollen, operaties omhoog of omlaag kunnen schalen en aanpassingen kunnen doorvoeren om activa te beschermen tegen opkomende bedreigingen, is essentieel in het huidige beveiligingslandschap. Open-sourcesoftware en het gebruik van open API om oplossingen te bouwen die zijn ontworpen voor specifieke gebruikssituaties en behoeften, is niet alleen een concurrentievoordeel, het betekent ook een betere beveiliging, nu en in de toekomst.

 

Share
June 2024
July 2024
No event found!

Related Topics