De 7 beste WordPress plugins voor je website

About

De 7 beste WordPress plugins voor je website

Wat zijn de beste WordPress plugins? Een vraag die elke WordPress gebruiker zich wel eens heeft afgevraagd. Want met deze software geef je je site net dat beetje extra functionaliteit, optimalisatie of veiligheid. Wij zetten de beste WordPress plugins voor je op een rijtje.

 

Yoast SEO

Beste WordPress plugins - Yoast

Zonder bezoekers is je site nergens. Maar dan moeten ze hem wel kunnen vinden. Met een SEO plugin kun je je website optimaliseren zodat deze beter vindbaar is in zoekmachines.

Van de SEO plugins is Yoast SEO een van de beste en laagdrempelige om te gebruiken. Het geeft je makkelijke tips en aanwijzingen zodat je content goed vindbaar is. Onder andere de trefwoorden die je gebruikt, de dichtheid daarvan en het instellen van meta-data. Met Yoast SEO is het allemaal een eitje.

Deze plugin is gratis te downloaden, maar heeft ook een premium versie die meer mogelijkheden biedt.

 

Google XML Sitemaps

Beste WordPress plugins - XML Sitemap

Deze plugin helpt ook bij SEO, door je website te indexeren in een XML sitemap. Zo kunnen zoekmachines zoals Google en Bing je site makkelijker doorzoeken en indexeren. Daarnaast geeft het een seintje aan alle zoekmachines als er nieuwe content op de website staat, zodat deze ook meteen geïndexeerd kan worden.

En het beste aan deze plugin? Hij is helemaal gratis!

 

Google Analytics Dashboard for WP

Nadat je site helemaal is geoptimaliseerd voor zoekmachines is dat fijn, maar je wil ook kunnen zien hoe je content het doet! Met de Google Analytics plugin kun je alle details van dataverkeer op je website zien. Zelfs in realtime.

Daarnaast geeft het ook een hoop informatie over de kanalen waarop bezoekers zijn binnengekomen, op welke apparaten ze zitten, besturingssystemen, scherm resolutie, en nog veel meer. Handig als je een bepaalde doelgroep aanspreekt.

Deze plugin is ook gratis te gebruiken voor zowel persoonlijke als commerciële websites.

 

Updraft WordPress Backup Plugin

Je hebt nu een leuke website staan die gevonden wordt in zoekmachines, en je kunt perfect zien welke content het goed doet. Maar stel je voor dat er ergens een foutje wordt gemaakt en je site niet meer werkt. Had je maar een backup gemaakt…

Gelukkig is dat een fluitje van een cent met de UpdraftPlus WordPress Backup plugin. Met de gratis versie kun je automatische backups inplannen en je website herstellen. De premium versie geeft meer mogelijkheden zoals verschillende backup versies en encryptie van de backups.

 

Jetpack

Beste WordPress plugins - Jetpack

Deze plugin is gemaakt door de ontwikkelaars van WordPress zelf en geeft een hoop features voor elke website. Je kan hiermee bijvoorbeeld de beveiliging van je site regelen, het optimaliseert afbeeldingen en het uiterlijk van je website en je kan ook de prestaties van je website bijhouden. Kortom, een plugin met veel krachtige features.

Jetpack is gratis, maar om alle functies te kunnen gebruiken zul je wel de premium versie moeten nemen. Echter krijg je bij de gratis versie ook al een hoop functionaliteit.

 

Askimet

Wanneer bezoekers berichten kunnen achterlaten op je site is Askimet een fijne plugin. Deze software let op de comments en zorgt ervoor dat er geen spam op je website staat. Helemaal automatisch! Elk bericht heeft een historie, dus kun je makkelijk zien of een bericht als spam is gemarkeerd door Askimet, of door een moderator, of dat deze toch is toegestaan.

Zo kun je professionele en goed-uitziende contactformulieren gebruiken, zonder te moeten coderen. Ook deze plugin is gratis te downloaden.

 

Wp-Optimize

Naarmate de site ouder wordt zullen er veel veranderingen zijn in de content. Dit kan er toe leiden dat er veel nutteloze informatie achterblijft in de database die niet gebruikt wordt.

Met WP-Optimize kun je deze data met een druk op de knop verwijderen. Dit omvat zowel de niet gebruikte data, maar ook content die in de prullenbak zit, comments die niet zijn goedgekeurd en meer.

Zo zorg je ervoor dat je site efficiënt en snel blijft. WP-Optimize is hier gratis te downloaden.

 

Met deze 7 beste WordPress plugins zorg je ervoor dat je site optimaal werkt en dat je zo veel mogelijk bezoekers hebt die van je content kunnen genieten. Natuurlijk is het verleidelijk om nóg meer plug-ins te installeren, maar dit kan je site vertragen.

 

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics