About

7 Cloud Mythen Ontkracht

Laat misvattingen geen schaduw werpen over het vermogen van uw organisatie om het meeste uit de cloud te halen. Hier zijn 7 cloud-mythen die naar de geschiedenis moeten worden verwezen.

Mythen kunnen leuk en vermakelijk zijn wanneer ze de heldendaden van oude goden en helden inhouden. Het amusement stopt echter snel wanneer een mythe IT- of ondernemingssucces belemmert.

Het gaat dus samen met de hardnekkige misvattingen die de adoptie van potentieel productieve cloudservices vertragen of verhinderen. “We bevinden ons nog in de beginfase van de cloud-revolutie, maar het is ver genoeg om de resultaten te zien die early-adopters bereiken door over te stappen op cloud computing”, zegt Bernard Golden, vice-president cloud-strategie bij bankholding Capital One. “Het niet herkennen van de implicaties van deze revolutie brengt gevaren met zich mee die veel verder gaan dan alleen maar IT iets minder efficiënt uitvoeren, het vormt een dodelijke bedreiging voor bedrijven die vasthouden aan de oude manieren om dingen te doen in een digitaal tijdperk.”

 

Maakt uw organisatie optimaal gebruik van de cloud? Zo niet, dan zijn hier 7 mythen die het misschien tegenhouden.

  1. Verhuizen naar de cloud bespaart automatisch geld

Dit is vaak waar, maar alleen als het zorgvuldig gepland is. “Vanwege zijn elastische aard kan de cloud kostenefficiënter zijn, maar een cloudmigratie en een sterke cloudgebaseerde onderneming vereisen upgrades en werken naar de applicaties en basiscomputers van een organisatie om volledig te profiteren van die besparingen”, zegt Paul Sussex, Americas financieel dienstverlener bij financieel en zakelijk adviesbureau EY.

Sussex zegt dat de overgang naar de cloud is alsof je van een huis met waterfacturatie met een vast tarief naar een met een gemeten toevoer gaat. “In essentie betekent het overstappen naar een betaalbaar model voor elke dienst, water of cloud, dat je wat meer kunt betalen voor [wat] je wel gebruikt”, legt hij uit. “Maar als u uw consumptiemodel begrijpt en uw gewoonten aanpast om dingen uit te schakelen als het niet wordt gebruikt, kunt u grote kostenvoordelen behalen.”

Kosten is slechts een van de dimensies om rekening mee te houden bij het denken over cloud. “Het is ook belangrijk om te kijken naar de context van de algemene bedrijfsstrategie”, adviseert Jonathan Stone, CTO en COO van Kelser, een IT-adviesbureau. “Het kan bijvoorbeeld de moeite waard zijn om de kosten te verhogen om workloads in de cloud uit te voeren als het de realisatie van een bedrijfsdoel mogelijk maakt,” merkt hij op. “Als het hoofddoel de bedrijfsgroei is, en de bedrijfsgroei hangt af van het vermogen om zeer snel op te schalen, dan zelfs als cloud duurder is dan on-prem, zou het een bedrijfsgroeibedrijf kunnen zijn en als investering gerechtvaardigd.”

 

2. De cloud is nog steeds niet veilig voor het opslaan van gegevens

Dit is een van de grootste en meest koppige wolk-mythen. “Cloudproviders nemen beveiliging uiterst serieus”, zegt Siki Giunta, wereldwijd directeur en leider in cloudstrategieën bij IT- en bedrijfsadviesbureau Accenture. “Ze moeten, anders zouden ze geen zaken hebben.” Cloudaanbieders zijn onderworpen aan talloze regelgevende instanties en nalevingsvereisten. “Ze gebruiken tientallen verschillende beveiligingskaders en besturingselementen – veel meer dan het typische bedrijf gebruikt in zijn eigen faciliteiten,” merkt Giunta op. Het is een feit dat gegevens in de cloud waarschijnlijk veiliger zijn dan die in de datacenters van het gemiddelde bedrijf.

Een gerenommeerde serviceprovider versleutelt alle gegevens, zowel in transit als rust, waarbij alleen de klant toegang heeft tot de coderingssleutels, zegt Laz Vekiarides, CTO van ClearSky Data, de leverancier van cloudopslag. “Weinig organisaties versleutelen hun gegevens tot op deze hoogte met traditionele on-prem-systemen”, legt hij uit. Bovendien verbetert de verbinding met de cloud via speciale private lijnen in plaats van via het openbare internet, niet alleen de prestaties, maar ook de beveiliging.

Een cloud management platform moet ook gebaseerd zijn op een reeks beveiligingsnormen en beste praktijken voor beveiliging, inclusief het volledige scala van besturingselementen dat nodig is om een ​​veilige omgeving te creëren, zegt Michael Liebow, global managing director van Accenture Cloud Platform, een hybride multi-cloud. management service. “Met PCI- en HIPAA-compliante blauwdrukken kunnen organisaties een complete omgeving implementeren die een PCI- of een HIPAA-audit doorstaat”, voegt hij toe. Liebow dringt er ook bij organisaties op aan om de inzet van belangrijke beveiligingsactiviteiten te automatiseren.

“Deze omvatten identiteits- en toegangsbeheer, authenticatie, webapplicatie-firewalls, bewaking van beveiligingsconfiguratie en beheer van bedreigingen en kwetsbaarheden.”

 

3. Cloud computing kan worden gelaagd over een ongewijzigde IT-infrastructuur

Cloud computing is niets minder dan een grote platformverschuiving, diepgaand veranderende applicatiemogelijkheden in termen van flexibiliteit, functionaliteit, schaalbaarheid en kosten, zegt Golden. “Daarom loopt het nalaten om de hele IT-afdeling naar de cloud te migreren, risico’s te lopen achter concurrenten die meer toegewijd zijn om te slagen in het digitale tijdperk,” legt hij uit.

Cloud computing is analoog aan de overgang van productie van handwerk naar assemblagelijnen, suggereert Golden. “Fabrikanten die niet naar het nieuwe productiemodel konden migreren, merkten dat ze niet in staat waren om te concurreren in productiviteit en prijs, de meesten kwamen er kort daarna vandoor.” Evenzo bestaat het risico dat het nalaten om zich te verbinden aan cloud computing risico’s waardoor verouderde IT-praktijken worden gehandhaafd, waardoor de onderneming een concurrentienadeel ondervindt.

 

4. Overgaan naar de cloud gaat snel en eenvoudig

Diep in de cloud duiken zonder veel tijd en moeite te besteden aan het zorgvuldig opstellen van een cloudstrategie, is inefficiënt en riskant. Of een onderneming nu al gebruik maakt van de cloud, of alleen klaar is om te beginnen met de cloud-overgang, het moet nadenken over het bouwen van een cloudklare basis.

Chuck Kirchner, senior director bij West Monroe Partners, een multinationaal management- en technologieconsultancybedrijf, merkt op dat een cloud-transitiestrategie beschrijvingen van leidende principes, vereiste vaardigheden, noodzakelijke organisatorische veranderingen, toezichtstaken en de technologiearchitectuur moet bevatten die een efficiënte overgang en succesvolle operatie. “Zonder succesvolle migratie en werking van uw systemen kunnen de voordelen van beheerste kosten en een beter reagerende infrastructuur niet worden gerealiseerd”, legt hij uit. “Als u het juiste plan hebt en de juiste basis hebt gelegd, kunt u cloudmigratie en activiteiten proactief benaderen en afstemmen op de voorwaarden van uw organisatie.”

 

5. De cloud is moeilijk te auditen

Een van de meest doordringende mythen is dat cloudgegevens niet zo effectief kunnen worden gecontroleerd als fysieke servers, die in beslag kunnen worden genomen en kunnen worden getagd of in bewijszakken kunnen worden geplaatst. “Met een goede tooling kunt u veel betere audits uitvoeren in een cloudomgeving”, zegt Marina Nitze, CTO van het Amerikaanse Department of Veterans Affairs van 2013 tot 2017. “Besteding van tijd met diegenen die daadwerkelijk audits uitvoeren naar dag en ze te laten zien hoe ze tools kunnen gebruiken … en hoe deze tools sommige van de huidige pijnpunten in hun werk kunnen verlichten, kunnen helpen deze mythe te doorbreken, “merkt ze op.

 

6. De cloud is een moordenaar op IT-gebied

Wanneer een onderneming on-prem-services naar de cloud verplaatst, verliest de IT-beheerder zijn of haar taak niet automatisch. In de meeste gevallen transformeert de omschakeling de rol van de beheerder in een van een adviseur op het gebied van betrouwbare adviseurs en technische oplossingen. “Belangrijker is dat, terwijl de cloudprovider de netwerk- en datacenterbeveiliging kan beheren, [klanten] nog steeds de hoorn gebruiken voor het beheren van hun eigen logische toegang”, zegt Doug Barbin, principal and cybersecurity practice leader bij Schellman & Co., een beveiliging en beoordelaar van privacy-compliance.

 

7. Een enkel hyperscale cloudplatform is voldoende

Veel organisaties beginnen hun hyperscale cloud-overgang met slechts één platform. De meesten merken al snel dat het beheersen van een hyperscale cloud eigenlijk vrij eenvoudig is. “De mensen, processen en hulpmiddelen die worden gebruikt om deze omgevingen te beheren, worden in de loop van de tijd efficiënter”, zegt Carl Ramkarran, een hoofdconsulent bij IT-product- en serviceprovider SHI International.

Het kan echter zuur worden als een organisatie zo tevreden is met zijn enkele hyperscale cloud dat hij terughoudend wordt om extra hyperscale cloud-platforms toe te voegen, omdat hij vreest dat de voordelen relatief minimaal zijn en dat de prestaties van het personeel zullen worden belast door nieuwe verantwoordelijkheden. “Tunnel vision heeft je zo diep geworteld in een enkele [hyperscale] cloudprovider, je ziet hoe snel die technologie aan de andere kant van het hek is gerijpt,” merkt Ramkarran op.

Organisaties die stevig vasthouden aan een enkel hyperscale cloudplatform lopen het risico innovaties te missen die na verloop van tijd meer dan voldoende administratieve kosten kunnen compenseren. “Hyperscale-cloudplatforms bieden enorm krachtige mogelijkheden, zoals machine learning en natuurlijke taalverwerking, die kunnen worden gebruikt om enorme waarde te bieden die verder gaat dan alleen het vervangen van oude infrastructuur”, zegt Joshua CTO, Sungard Availability Services, een IT-voorziening voor rampenbescherming en -herstel provider.

Ramkarran is het daarmee eens. “Die tweede of derde hyperscaler heeft misschien een uniek intellectueel eigendom ontwikkeld waar je misschien baat bij hebt,” zegt hij. “Het kan helpen om de tijd sneller op de markt te brengen, de kwaliteit van de service die wordt ontwikkeld, te verhogen of uw beveiligingshouding te verbeteren.”

“Wanneer IT-leiders worden geconfronteerd met de behoefte aan nieuwe of opgewaardeerde infrastructuur, proberen ze vaak het gebruik van cloud als vervangingsplatform met vergelijkbare kosten te rechtvaardigen in plaats van te focussen op potentiële waarde die cloud kan brengen voor het bedrijf,” merkt Crowe op.

Ramkarran stelt voor te werken met technologieadviseurs die een cloud-agnostische aanpak hanteren en meerdere alternatieven kunnen presenteren. “Woon leveranciersconferenties bij om in korte tijd bekend te worden bij nieuwe innovaties,” voegt hij eraan toe. “Houd een kleine test- / ontwikkelingsaccount bij in een secundaire hyperscale-provider, zodat u functies en functies snel kunt vergelijken en contrasteren.”

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics