Amazon opent open-source library voor AI-modellen

About

Amazon opent open-source library voor AI-modellen

Amazon Web Services (AWS) wil dat developers zonder hulp van specialisten de mogelijkheid hebben om een AI-model te schrijven. Met de komst van AutoGluon zal dit gerealiseerd worden. Er zijn slechts een paar regels code nodig om gebruik te kunnen maken van deep learning, volgens het bedrijf. De grote library die het bedrijf tot beschikking heeft zou aan de voet staan van deze mogelijkheid.

Volgens het bedrijf zijn deep learning modellen altijd voorbehouden geweest aan specialisten, maar zijn er in de laatste tien jaar flinke stappen gemaakt om het proces te versimpelen. Desondanks zullen er nog veel factoren berekend moeten worden wat nog steeds veel tijd kost. AutoGluon zal dit proces automatiseren en AWS claimt dat er een model gemaakt kan worden met “zo weinig als drie regels code”.

“We hebben AutoGluon ontwikkeld om machine learning echt te democratiseren en de kracht van deep learning beschikbaar te maken voor elke developer. AutoGluon lost het probleem op aangezien er automatisch wordt gekeken naar wat er goed werkt voor een bepaalde taak of model,” aldus Jonas Mueller van AWS.

Tezamen met de onthulling van AutoGluon, heeft AWS hulpgidsen uitgebracht om developers een handje op weg te helpen. Ook worden er instructies vrijgegeven voor developers met wat meer ervaring die API’s willen gebruiken om met specifieke applicaties te werken.

Share
June 2024
July 2024
No event found!

Related Topics