Complicaties bij COVID-19 voorspellen met AI

About

Complicaties bij COVID-19 voorspellen met AI

ClosedLoop heeft een open source AI model uitgebracht die kan voorspellen welke mensen een verhoogde kans op complicaties hebben, mochten ze besmet worden met het COVID-19 virus.

Het model, onder de naam COVID-19 Vulnerability Index, is bedoeld om ziekenhuizen en volksgezondheidsinstellingen te helpen om de personen te identificeren die het meeste risico lopen, hierop te reageren en de impact van het virus te verminderen in gemeenschappen.

Het bedrijf benadrukt dat het model nbiet is bedoelt om te voorspellen wie er wel en niet besmet gaat worden, of waar het virus zal toeslaan.

Het bedrijf is van mening dat een index om de kwetsbare groepen te indexeren van belang is, omdat het lang niet altijd voor de hand liggend is wie kwetsbaar is en wie niet. Carol McCall, Chief Health Analytics Officer bij ClosedLoop geeft aan: “Het is niet voor de hand liggend om te bepalen wie het meest kwetsbaar is. Mensen met dezelfde chronische aandoening kunnen verschillende risico’s lopen en simpele regels houden geen rekening met alle factoren. Onze resultaten laten zien dat de 5% van mensen 46% van het risico dragen. Daarom is het van belang de precisie van mogelijke risico’s zo goed mogelijk te identificeren om organisaties zo goed mogelijk bij te staan. Als we de impact van COVID-19 willen beperken, moeten we kwetsbare mensen beschermen en om dat te doen, moeten we weten waar ze zijn. Het model kan hierin assisteren.”

Voor meer informatie over het model, lees hier het persbericht. Om het model te downloaden, klik hier.

Share
June 2024
July 2024
No event found!

Related Topics