Android Studio 3.6 uitgebracht

About

Android Studio 3.6 uitgebracht

De nieuwe update van Android Studio 3.6 is uitgebracht, welke zich focust op het verbeteren van editing, debugging en testen. Deze update brengt onder meer view binding en een nieuwe packaging tool met zich mee.

Om te voorkomen dat Android ontwikkelaars veel tijd verliezen met verkeerde code heeft het team achter het project view binding geïntroduceerd in de huidige release. Dingen als null pointers en class exceptions zullen tot het verleden moeten behoren in de nieuwe versie met de introductie van compile time safety welke wordt toegepast als er als er naar views wordt verwezen in de code.

Dit wordt mogelijk gemaakt doordat er binding classes zijn, die worden gegenereerd voor elk XML-lay-out bestaand. Dit wordt gedaan in een module die kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot een view.

Het vinden van geheugenlekken in een programma kan een fikse uitdaging zijn. Daarom heeft de memory profiler van Android Studio nu de mogelijkheid om potentieel lekkende activiteit en fragment instances te detecteren. De veelgevraagde functie kan worden geactiveerd door een selectievakje aan te vinken als er wordt gewerkt met een heap dump.

Wanneer developers hun artifact builds willen publiceren naar een Apache Maven repository kunnen dit nu doen dankzij de ondersteuning voor de Maven Publish Gradle plugin. Verder gebruikt Android Studio nu ook Zipflinger als een stadaard packaging tool voor debug builds.

Developers die Kotlin machtig zijn, zijn nu in staat om Android NDK-functies te gebruiken. Hiermee kunnen automatische stub-implementatiefuncties voor JNI declarations gemaakt worden.

Tot slot is de Android Emulator geüpdatet, wat het voor het Android Studio team nu mogelijk maakt om het extended controls menu uit te breiden met een embedded Google Maps UI. Deze toevoeging helpt bij het opslaan en opnieuw verzenden van virtuele locaties. Ook helpt het bij het genereren van een route. Ook is er nu ondersteuning voor meerdere displays, zodat multi-display opstellingen beter getest kunnen worden.

Share
June 2024
July 2024
No event found!

Related Topics