AWS Marketplace krijgt nieuwe applicatie- en IoT tools

About

AWS Marketplace krijgt nieuwe applicatie- en IoT tools

Amazon Web Services (AWS) heeft application container- en IoT-tools toegevoegd aan zijn Marketplace. Daarmee neemt het bedrijf stappen om de beschikbaarheid van software en hardware van derde partijen die relateren aan de technologieën op zijn cloud-infrastructuurplatformen te verhogen, meldt Silicon Angle.

Applicatie-containers zijn een belangrijk gebied waar Amazon zich op richt, omdat ze voordelen bieden voor ontwikkelaars. Ontwikkelaars kunnen daarmee software-apps maken die geïsoleerd kunnen draaien op ieder computing platform, zonder wijzigingen door te voeren aan de onderliggende code.
AWS heeft nu de beschikbaarheid van 160 nieuwe “vertrouwde” container-producten aangekondigd die eenvoudig en snel gedeployed kunnen worden op de Amazon Elastic Container Service en Amazon ECS for Kubernetes-diensten. De producten bevatten onder meer oplossingen van bedrijven als Aqua Security Software en CloudBees. Het gaat om onder meer ontwikkelaars-tools, high-performance computing en beveiliging.
Door ze aan te bieden via de AWS Marketplace, maakt Amazon het eenvoudig om deze oplossingen op te zetten en te deployen. De kosten komen op de maandelijkse AWS-rekeningen terecht.

AWS Private Marketplace

Amazon voegt verder een nieuwe functie toe genaamd AWS Private Marketplace. Het idee daarvan is dat bedrijven een lijst aan goedgekeurde software kunnen maken die overeenkomt met hun eigen beleid. Werknemers kunnen de software vervolgens aanschaffen wanneer nodig. Daarnaast breidt Amazon zijn Amazon Partner Network Program uit, om het eenvoudiger te maken voor software-bedrijven om hun producten te valideren op de cloud-infrastructuur.
De nieuwe AWS IoT Service Delivery-bestemmingen zijn ontworpen om gebruikers te helpen bij het identificeren van gerelateerde software en diensten die gecertificeerd zijn om te draaien op zijn platform. Het AWS Device Qualification Program is een vergelijkbare bestemming voor providers van IoT-apparaten. Gebruikers kunnen ervan uitgaan dat alles op deze lijst geauthenticeerd en gevalideerd is voor interoperabiliteit met AWS IoT-diensten, zoals IoT Core en Amazon FreeRTOS.
Amazon maakt het verder gemakkelijker voor derde partijen om hun hardware te valideren met het Device Qualification Program. Eerder moesten de bedrijven hun apparaten fysiek naar Amazon versturen, maar met een nieuwe IoT Device tester-tool die gedownload kan worden kan de hardware ook gevalideerd worden. Na de goedkeuring wordt ieder product toegevoegd aan de Partner Device Catalog.
Tot slot voegt Amazon een nieuwe ContainerCompetency toe aan zijn Competency Program, waar vertrouwde partners die klanten kunnen helpen om de workloads te managen terecht komen.

Share
June 2024
July 2024
No event found!

Related Topics