Chrome 81 heeft ondersteuning voor browser-based AR en Web NFC

About

Chrome 81 heeft ondersteuning voor browser-based AR en Web NFC

Google heeft versie 81 voor Chrome uitgebracht, welke web-based Augmented Reality ondersteund via de WebXR Device API. Ook word Web NFC ondersteund door de browser.

De bedoeling van NFC, of near-field communication, is om een klein stukje data te versturen op een draadloze wijze. Een voorbeeld hiervan is contactloos pinnen. Web NFC staat browser applicaties in staat om NFC chips te lezen en beschrijven. Dit kan van pas komen bij bijvoorbeeld het lezen van web URL’s of voorraadbeheer.

Web NFC in Chrome 81 is een experimentele feature die wordt geactiveerd via een Origin trail. Dit houdt in dat developers zich moeten inschrijven voordat ze gebruik kunnen maken van deze mogelijkheden in hun apps.

Chrome 81 breidt ook de WebXR implementatie uit. De WebXR Device API ondersteunt nu ook Augmented Reality, of AR. Hiermee kun je virtuele objecten plaatsen in de echte wereld, via de camera van je apparaat.

Deze update is dan ook onderdeel van Google’s Capabilities Project. Hiermee wil het tech-bedrijf web apps dezelfde mogelijkheden geven als apps die geïnstalleerd worden op een apparaat.

Omdat Chrome een zes-wekelijkse releasecyclus heeft kunnen we eind maart deze versie verwachten. Een volledige lijst met veranderingen en updates kun je hier vinden.

Share
June 2024
July 2024
No event found!

Related Topics