Chrome OS-ondersteuning voor Linux-apps wordt over een paar weken uit de bètaversie gehaald

About

Chrome OS-ondersteuning voor Linux-apps wordt over een paar weken uit de bètaversie gehaald

Google heeft aangekondigd dat Chrome OS- ondersteuning voor Linux-apps over een paar weken eindelijk de bèta zal verlaten.

Linux-apps zijn al drie jaar beschikbaar in Chrome OS, zij het in bèta. Google is nu klaar om het bèta-label te laten vallen en de functie stabiel te verklaren. Chrome OS ondersteunt het uitvoeren van Chrome-, Android-, Linux- en zelfs Windows-apps (via een samenwerking tussen Google en Parallels ), waardoor het een van de meest veelzijdige besturingssystemen is die er zijn.
Natuurlijk hebben de apps van elk platform behoorlijk verschillende stabiliteitsniveaus wanneer ze worden gebruikt in Chrome OS.

Linux-ondersteuning op Chrome OS heeft ontwikkelaars in staat gesteld om op Chromebooks te coderen met Android Studio of IDE’s zoals Eclipse. Het robuuste ecosysteem van Linux – gebouwd in de afgelopen decennia – biedt robuuste tools van desktopklasse voor complete workflows, zoals LibreOffice en de GIMP- afbeeldingseditor, die voor web- en Android-app-alternatieven moeilijk te evenaren zijn.

De aanpak van Google verschilt daarom van een vergelijkbare inspanning van Microsoft met zijn Windows Subsystem for Linux (WSL), dat zich minder richtte op het bieden van ondersteuning aan eindgebruikers om Linux GUI-apps uit te voeren en in plaats daarvan op het laten draaien van Linux-ontwikkelaars een GNU / Linux omgeving binnen Windows zodat ze flexibeler kunnen werken.

Enkele prominente figuren in de ontwikkelaarsgemeenschap hebben hun bezorgdheid geuit over het feit dat Windows Subsystem voor Linux een manier zou kunnen zijn om Linux “te omarmen, uit te breiden en te doven” . GNU en de oprichter van de Free Software Foundation, Richard Stallman, zijn bijvoorbeeld van mening dat inspanningen als WSL de ontwikkeling van vrije software alleen maar zullen belemmeren en “een stap terug zijn in de campagne voor vrijheid”.

Google zegt dat Linux-ondersteuning voor Chromebooks zijn bèta-label zal verliezen, te beginnen met Chrome OS 91, dat over een paar weken zal worden uitgerold. Recente verbeteringen om de Linux-ervaring in Chrome OS leuker te maken, zijn onder meer verbeterde USB-ondersteuning, configureerbare poortdoorschakeling en veel algemene stabiliteitsverbeteringen.

Gebruikers die Linux-apps op Chrome OS willen gebruiken, moeten de functie nog steeds handmatig inschakelen en moeten zich ervan bewust zijn dat dit extra opslagruimte in beslag neemt.

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics