Cloud-volwassenheid verbetert operationele efficiency, aldus HashiCorp

About

Cloud-volwassenheid verbetert operationele efficiency, aldus HashiCorp

HashiCorp, Inc. (NASDAQ: HCP), een toonaangevende leverancier van automation software voor multi-cloudinfrastructuur, heeft vandaag, tijdens HashiCorpDays in Londen,  hun  2023 State of Cloud Strategy onderzoek aangekondigd, waaruit blijkt dat organisaties die een hoge mate van volwassenheid hebben bij het invoeren, standaardiseren en schalen van hun multi-cloud implementatie, positieve bedrijfsresultaten behalen.

Dit onderzoek, dat in opdracht van HashiCorp wederom uitgevoerd werd door Forrester Consulting, richt zich op operationele cloud-volwassenheid. Deze wordt gedefinieerd door de toepassing van een combinatie van technologische en organisatorische best practices. De resultaten laten zien dat organisaties met een hoge mate van cloud volwassenheid het meeste profijt ervaren op het gebied van security, governance, betrouwbaarheid en kosten. Organisaties meldden ook dat hun meest voorkomende belemmering voor multi-cloud een tekort aan cloudvaardigheden was, wat aangeeft dat het aantrekken, stimuleren en behouden van technisch talent een industriebrede uitdaging blijft.

De belangrijkste resultaten zijn:

  • 56% van de respondenten verhoogde de cloudbestedingen het afgelopen jaar: Ondanks een onzeker macro-economisch klimaat blijft meer dan de helft van de respondenten de clouduitgaven verhogen. Bijna alle respondenten melden mogelijkheden om die uitgaven te optimaliseren en meer dan de helft van de volwassen organisaties zegt dat hun multi-cloudstrategie hen daadwerkelijk helpt geld te besparen.
  • 92% van de volwassen organisaties is van mening dat multi-cloud werkt:
    73% van alle respondenten zegt dat multi-cloud hen helpt om bedrijfsdoelstellingen te bereiken en nog eens 19% zegt te verwachten dat dit het komende jaar het geval zal zijn.
  • Het tekort aan skills is de belangrijkste belemmering op het gebied van multi-cloud: Alle respondenten zeggen dat het gebrek aan bekwaam cloud-talent hun meest voorkomende probleem is, wat bedrijven belemmert in hun vermogen om multi-cloud te operationaliseren. Volwassen organisaties hebben echter een belangrijk voordeel: 74% zegt dat hun multi-cloudstrategie hen helpt talent aan te trekken, te motiveren en te behouden.
  • Security is het grootste voordeel van multi-cloud: De respondenten noemen security als de belangrijkste factor voor succes van multi-cloud en het meest voorkomende voordeel van een multi-cloudstrategie. Hoewel multi-cloud duidelijk beveiligingsuitdagingen met zich mee kan brengen, kan het werken in meerdere cloudomgevingen organisaties ook helpen om hun securityprofessionals betrokken te houden. Daarnaast kan het ook een drijfveer zijn voor een bewuster toezicht op  security-activiteiten.
  • 92% van de respondenten zijn platform teams aan het opzetten (17%), standaardiseren (36%) of aan het opschalen (39%): Van de bedrijven met de meest volwassen cloudactiviteiten breidt 69%   platformteams uit, vergeleken met slechts 17% van de organisaties met een lage volwassenheidsgraad. Platformteams zijn duidelijk een essentieel onderdeel aan het worden van het cloud-adoptietraject van bedrijven.

“Onze State of Cloud Strategy Survey laat dit jaar significante verschillen zien tussen organisaties met een hoge mate van volwassenheid die gevorderd zijn in hun cloudjourney, ten opzichte van organisaties met een lage mate van volwassenheid die nog moeten standaardiseren”, zegt Armon Dadgar, medeoprichter en CTO van HashiCorp. “Terwijl organisaties met een lage volwassenheid moeilijkheden ondervinden op het gebied van personeel, security en kosten, zijn organisaties met een hoge volwassenheid in staat om hun multi-cloudaanpak te gebruiken om talent aan te trekken en te behouden, platformteams te implementeren, geld te besparen en security te verbeteren. De resultaten bevestigen dat naarmate organisaties vorderingen maken met hun cloudadoptie, ze belangrijke voordelen realiseren die zowel de technische als zakelijke resultaten verbeteren.”

Over het onderzoek

Voor dit derde jaarlijkse onderzoek ondervroeg Forrester Consulting in opdracht van HashiCorp bijna 1.000 technologiedeskundigen en besluitvormers in verschillende bedrijfstakken over de hele wereld, afkomstig uit willekeurige steekproeven en de opt-in contactendatabase van HashiCorp.

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics