Corona-virus beïnvloedt uitgaven IT

About

Corona-virus beïnvloedt uitgaven IT

Het corona-virus is nu officieel opgeschaald naar een pandemie, en bedrijven merken hier de gevolgen van. Daardoor ondervinden de IT afdelingen van deze bedrijven ook de gevolgen.

Het onderzoeksbureau IDC, welke hier onderzoek naar heeft gedaan, verwachtte aanvankelijk een groei van 4 procent in de uitgaven aan IT in 2020. Door de gevolgen van het corona-virus zal deze verwachting volgens het bureau naar beneden moeten worden bijgesteld. Het precieze percentage is niet duidelijk, maar ze verwachten een daling die uiteindelijk uit zal komen op een groei van 1 procent.

In het worst-case scenario zullen de totale uitgaven aan IT dalen van 2,5 biljoen dollar naar 2,3 biljoen.

Er zijn echter ook mogelijk positieve gevolgen aan de uitbraak. Wanneer iedereen thuis moet werken, zal er een beroep worden gedaan op IT’ers om dit te kunnen faciliteren. Dit kan leiden tot een plotselinge opleving van uitgaven aan oplossingen die nodig zijn.

Wanneer hier nieuwe oplossingen voor nodig zijn kan de daling eventueel worden beperkt, wanneer er meer wordt geïnvesteerd door bedrijven in de IT sector. Het bureau verwacht dat deze eventuele opleving niet genoeg is om de gehele daling te voorkomen.

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics