De Raspberry Pi Pico bereikt in slechts twee maanden tijd bijna een miljoen bestellingen

About

De Raspberry Pi Pico bereikt in slechts twee maanden tijd bijna een miljoen bestellingen

De verkoop van het nieuwste product van Raspberry Pi, de Pi Pico-microcontroller van $ 4, nadert een miljoen, slechts twee maanden nadat het product werd uitgebracht. De Raspberry Pi Pico wordt verkocht als warme broodjes, en voor ongeveer dezelfde prijs.

Door Liam Tung | ZDNet

Raspberry Pi Trading, het bedrijf achter de Raspberry Pi single board computer, lanceerde eind januari zijn eerste microcontroller.
James Adams, Chief Operating Officer en hardwarelid van Raspberry Pi, zegt dat het bedrijf, via zijn wederverkopers, sinds 21 januari bijna een miljoen exemplaren van de Pico heeft verkocht. Hoewel de Pico’s supergoedkoop zijn, is het een aanzienlijk aantal aangezien Raspberry Pi zeven miljoen heeft verkocht van de  Raspberry Pi-computers met één bord in heel 2020.

De Pico is het eerste Raspberry Pi-product met in-house ontworpen silicium in de vorm van de RP2040, dat andere microcontrollerfabrikanten zoals Arduino gebruiken voor geselecteerde producten.
Raspberry Pi positioneert de Pico als een metgezel voor de Raspberry Pi-computer. De Pico met laag vermogen verwerkt analoge input en input-output met lage latentie, terwijl zwaardere computertaken worden afgehandeld door computers zoals de Raspberry Pi 4.
De RP2040 is voorzien van een dual-core Arm Cortex-M0 +, een kleine 264 kilobyte RAM op de chip en ondersteuning voor maximaal 16 MB off-chip Flash-geheugen.

Raspberry Pi bracht ook een C-softwareontwikkelingskit (SDK) en een Pico Python SDK uit met MicroPython, een implementatie van de programmeertaal Python 3 voor embedded systemen.
Adams heeft een aantal uitdagingen beschreven bij het ontwerpen van de RP2040 voor de Pico om de eenheid goedkoop maar flexibel te houden.
Pi-ingenieurs hebben bijvoorbeeld de pinout van de RP2040 ontworpen om goed te werken op de Pico, zodat deze een goedkopere tweelaagse printplaat (PCB) kon gebruiken.

“Er is veel nagedacht om het zo goedkoop en flexibel mogelijk te maken – van het stroomcircuit tot het verpakken van de eenheden op tape en haspel, wat kosteneffectief is en een goede pakkingsdichtheid heeft, waardoor de verzendkosten worden verlaagd”, merkt op. Adams.
“Met Pico hebben we de prijs van ‘zakgeld’ bereikt, maar in de RP2040 zijn we erin geslaagd om genoeg CPU-prestaties en RAM in te pakken om zwaardere applicaties zoals MicroPython en AI-workloads zoals TinyML uit te voeren,” zei hij.

TinyML is een project van Arduino dat het TensorFlow-framework voor machine learning van Google naar microcontrollers brengt, zodat complexe algoritmen kunnen worden uitgevoerd op randapparatuur, zoals wearables, waar gegevens worden vastgelegd via sensoren.
Adams zei dat de Pico Raspberry Pi’s “meest verticaal geïntegreerde product” tot nu toe is, in lijn met zijn strategie met Apple’s recente stap om Intel-gebaseerde chips te mijden voor zijn eigen silicium in de 2020 MacBook Air, 13-inch MacBook Pro en Mac Mini.

Adams knipoogde naar de zet van Apple: “Pico is ook ons ​​meest verticaal geïntegreerde product; wat betekent dat we alles regelen, van de chip tot de afgewerkte platen. Deze ‘full stack’-ontwerpbenadering heeft optimalisatie van de verschillende onderdelen mogelijk gemaakt, waardoor de kosten hoger zijn geworden. effectief en samenhangend geheel. Geen wonder dat we niet het enige fruitbedrijf zijn dat dit doet ”, zegt Adams.
De low-power RP2040 zal niet worden gebruikt in Raspberry Pi-computers, maar het valt nog te bezien of het bedrijf besluit om zijn eigen silicium te ontwerpen voor zijn single board computers.

 

Bekijk de originele publicatie hier op de website van ZDNet.

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics