Developer Preview 2 uitgebracht voor Android 11

About

Developer Preview 2 uitgebracht voor Android 11

De release van Android 11 voor consumenten duurt nog wel even, maar de developer Preview is wel uitgebracht door Google. Met de release hiervan, wordt er een reeks nieuwe features en beveiligingsupdates aangebracht.

Een maand na de release van de eerste iteratie van Developer Preview, volgt nu de opvolger. Hierin is een reeks nieuwe toevoegingen aangebracht aan de nieuwe versie van het mobiele OS.

Onder de nieuwe opties is onder meer een 5G-scanner terug te vinden, welke apps de mogelijkheid geeft om te zien of een gebruiker toegang heeft tot het 5G netwerk. Indien dit het geval is, kan een app gebruik maken van de mogelijkheden die deze snelheid biedt.

Ook zijn er enkele quality-of-life verbeteringen toegevoegd. Eén van deze verbeteringen is de notificatielijst, waar er meer ruimte leeg is tussen verschillende notificaties. Ook is het mogelijk om een history van de notificaties op te roepen voor het geval er één per ongeluk is weggeklikt of uit zichzelf verdwijnt.

Ook heeft het techbedrijf gehoor gegeven aan de vraag naar een ingebouwde opnamefunctie van zowel scherm als microfoon. Deze functie werd al verwacht in Android 10, maar was in deze versie afwezig. De functie lijkt nu in de opvolger, Android 11 te komen.

Lees voor meer informatie de release notes hier.

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics