Elon Musk en Jack Ma in discussie over de kansen en bedreigingen van AI

About

Elon Musk en Jack Ma in discussie over de kansen en bedreigingen van AI

In een gezamenlijk debat over AI afgelopen donderdag hadden Elon Musk en Jack Ma opvallend verschillende opvattingen over hoe de technologie de mensheid ten goede zal komen of zal schaden en of AI op een dag mensen te slim af zal zijn.

De CEO van Tesla en de Alibaba-voorzitter waren de hoogtepunten van de World Artificial Intelligence Conference afgelopen donderdag in Shanghai, waar ze spraken over de gevaren en de toekomst van AI. In het bijzonder waren de twee het heftig oneens over de vraag of machines uiteindelijk slimmer zullen worden dan mensen.

Enkele hoogtepunten van hun discussie:
Musk zei dat AI “veel slimmer zal zijn dan de slimste mens.” Hij stelde een oplossing voor – “Als je ze niet kunt verslaan, sluit je aan” – en citeerde zijn eigen neurotechnologiebedrijf Neuralink, dat al in 2020 een computer-herseninterface en hersendecoderende implantaten bij mensen gaat testen.
Musk betoogde dat mensen al cyborgs zijn “omdat we zo goed geïntegreerd zijn met onze telefoons en onze computers” en merkt op dat de communicatiebandbreedte van een telefoon nog steeds erg laag is.
Ma zei dat AI op een dag mensen in staat zal stellen vier uur per dag, drie dagen per week te werken. Musk was het er mee eens, en zei dat AI “banen nogal zinloos maakt.” Wat toekomstig werk betreft, raadde Musk aan dat mensen techniek studeren, een loopbaan met ‘human interaction gaan volgen, of “art”. “uiteindelijk zal  AI  gewoon zijn eigen software schrijven. ”
Ma beweerde dat machines mensen nooit zullen gaan besturen, omdat ‘computers misschien slim zijn’, maar ‘mensen zijn nog  slimmer’. Evenzo was hij het niet eens met Musk dat AI een bedreiging of “iets vreselijks” is, en merkte op dat “de beste bron op aarde niet de kleding is, niet de olie, niet de elektriciteit – het is het menselijk brein.”
Musk weerlegde de opmerkingen van Ma en zei: “Het eerste wat je moet aannemen is dat we erg dom zijn en dat we dingen zeker slimmer kunnen maken dan onszelf.”

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics