Finland geeft gratis stoom-cursus AI

About

Finland geeft gratis stoom-cursus AI

Het Land van Duizend Meren geeft een kerstcadeau aan alle inwoners van de Europese Unie: een gratis online cursus die de basis uitlegt van AI.

Het Scandinavische land heeft hiervoor gekozen ter afsluiting van het voorzitterschap van de EU. Het land heeft het ambitieuze doel om 1% van de EU inwoners deze cursus aan te bieden, wat neerkomt om ongeveer 5 miljoen mensen tegen het einde van 2021.

De Universiteit van Helsinki werkt mee aan het project, als Finlands grootste en oudste academisch instituut. Ook werkt Reaktor, een Fins consultants bedrijf gespecialiseerd in technologie.

225.000 studenten hebben zich al aangemeld sinds de cursus begon in mei. Finland hoopt hiermee de ontwikkeling in AI te stimuleren op een Europees-breed niveau.

De cursus gaat niet diep in op coding, en fungeert puur als basiscursus. Volgens cijfers gegeven door de universiteit, bestaat een kwart van de studenten uit mensen boven de 45, en ongeveer 40% van de studenten is vrouw. Wat best een prestatie kan zijn in de technologiesector, die voor het overgrote deel nog steeds uit mannen bestaat.

Voor meer informatie over de gratis AI-cursus, kijk op https://www.elementsofai.com/.

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics