Google brengt Raspberry Pi-achtige ML chip Coral uit

About

Google brengt Raspberry Pi-achtige ML chip Coral uit

Google brengt haar Coral developer board voor machine learning uit nadat het verbeteringen heeft doorgevoerd tijdens een beta-periode van zes maanden.

Het bedrijf heeft de Coral kit onthuld in maart. Hiermee gaf het bedrijf ontwikkelaars de kans om een TPU machine learning accelerator te gebruiken op een Raspberry Pi-achtige chip.

De Coral board is bedoeld voor onderzoekers en programmeurs die TensorFlow modellen willen gebruiken buiten een data centrum.

De prijs van de chip is slechts $149 en hier zit een afneembaar Coral system-on-module (SoM) bij die ook los kan worden aangeschaft voor een bedrag van $114. Deze SoM is inclusief Google’s Edge TPU met een NXP IMX8M SoC, Wi-Fi, Bluetooth, geheugen en opslagruimte.

Ook zal Google binnenkort een nieuwe versie van “Mendel OS” uitbrengen, welke een variant is van Debian Linux. Deze OS is specifiek ontworpen voor Coral dev boards en de Coral Edge TPU. De nieuwe versie zal gebaseerd zijn op Debian Buster.

Naast het uitbrengen van de chips heeft Google de Coral website een update gegeven. Met nieuwe documentatie, succesverhalen en pagina’s voor verschillende sectoren die baat zouden kunnen hebben bij het gebruik van Coral. Denk hierbij aan productie, gezondheidszorg en smart cities.

 

 

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics