Google ontwikkelt DLS AI voor huidproblemen

About

Google ontwikkelt DLS AI voor huidproblemen

Google heeft een AI ontwikkeld met een deep learning system (DLS), die huidproblemen kan detecteren door middel van een foto. Artsen zien het meest huidproblemen vergeleken met andere aandoeningen, tot wel 25% van de patiënten krijgt een behandeling voor een huidaandoening.

Dit zorgt voor een grote workload bij de toch al schaarse dermatologen. Daarom heeft Google gewerkt aan een AI systeem dat de 26 meest voorkomende dermatologische aandoeningen kan detecteren. Met de zelfde nauwkeurigheid als de beste dermatologen.

Die nauwkeurigheid is zo hoog door middel van een deep learning system (DLS), die de meest voorkomende aandoeningen detecteert. De potentie van DLS zorgt ervoor dat ook huisartsen een huidaandoening zouden kunnen vaststellen, ook zonder training.

De AI werkt hetzelfde als echte dermatologen. Door het opstellen van een lijst van mogelijke diagnoses, die door middel van deductie, tests en andere procedures worden weggestreept.

De onderzoekers hopen dat met deze software specialisten worden ondersteund. En dat ze ook mogelijkheden zullen overwegen die niet in de eerste instantie bij ze op kwam.

Ondanks de successen die ze hebben geboekt, moet de AI nog wel verfijnd worden. Zo waren er bijvoorbeeld te weinig testvoorbeelden van bepaalde huidtypes om tot een nauwkeurig resultaat te komen. Dit lijkt echter een kwestie van tijd te zijn, omdat Google hun AI gebaseerd op DLS nog steeds door ontwikkeld.

 

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics