Streamlit stelt open-source tool beschikbaar voor machine learning

About

Streamlit stelt open-source tool beschikbaar voor machine learning

Een nieuwe machine learning startup, Streamlit, heeft een open-source tool ontwikkeld. Deze tool stelt machine learning ontwikkelaars in staat om applicaties te laten reageren op data doorgegeven door modellen.

Deze ontwikkeling is mogelijk gemaakt door een investering van 6 miljoen dollar in het bedrijf, waar mensen werken die voorheen voor ondermeer GoogleX en Zoox werkzaam waren.

Streamlit’s mede-oprichter, Adrien Treuille geeft aan dat ze, als machine engineers, zelf de unieke mogelijkheid hadden om te begrijpen wat ontwikkelaars nodig hebben. De tool die ze hebben gebouwd wordt daarom dan ook in de markt gezet als flexibel middel om verschillende mogelijkheden te bieden, afhankelijk van de data waarmee de ontwikkelaar werkt.

Volgens Treuille zijn machine learning engineers veel tijd kwijt aan het ontwikkelen van tools om de grote hoeveelheden data die ze hebben te kunnen begrijpen. De tool van Streamlit helpt ze om deze programma’s sneller te ontwikkelen. Waar een developer eerder 4 weken de tijd voor nodig had en 15.000 regels code voor moest schrijven, zal nu in een middag afgerond kunnen worden met slechts enkele regels code.

Tevens geeft hij aan dat de tool de potentie heeft om de manier waarop machine learning developers werken kan revolutioneren. De toolkit is te downloaden op GitHub.

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics