FlashArray//X geupdate voor tier 1 workloads

About

FlashArray//X geupdate voor tier 1 workloads

Pure Storage, het bedrijf achter FlashArray//X, heeft de all-flash array voor tier 1 applicatie een update gegeven. Hierdoor nemen de prestaties toe en komen er meer opties voor bij het Purity-besturingssysteem.

De nieuwe FlashArray//X-lijn is nu gebaseerd op de tweede generatie Intel Xeon Scalable-processoren. Matt Kixmoeller, VP Strategy van Pure Storage, claimt dat er een prestatieverbetering van maar liefst 25 procent behaald wordt, ten opzichte van de vorige generatie FlashArray//X.

Daarnaast realiseert het bedrijf met zijn all-flash arrays sowieso een prestatiewinst door zelfontwikkelde NVMe-gebaseerde DirectFlash-modules te gebruiken, in plaats van de gebruikelijke SSD’s.

FlashArray//X wordt beschikbaar gemaakt via Pure Storage’s Evergreen Storage-programma waarmee producten worden afgenomen via een consumptiemodel of een SaaS model. Gebruikers kunnen hun storage upgraden en uitbreiden indien gewenst. Zonder dat dit veel impact heeft op de datacenteractiviteiten.

Deze lijn is geoptimaliseerd voor tier 1 applicaties, zoals ERP-installaties van bijvoorbeeld Oracle en SAP. Volgens Kixmoeller is het mogelijk dat sommige applicaties, zoals MySQL en SAPHANA, een grotere prestatiewinst zien, van wel 50 procent.

Pure Storage wil de nieuwe arrays flexibeler maken door later die jaar een nieuwe versie van zijn besturingssysteem te lanceren, onder de naam Purity 6. De huidige versie focust zich vooral op block-based data. Door het besturingssysteem te updaten zullen er ook file-based storage mogelijkheden worden toegevoegd.

Share
June 2024
July 2024
No event found!

Related Topics