Folding@home biedt optie tegen het Corona virus aan

About

Folding@home biedt optie tegen het Corona virus aan

Folding@home heeft sinds enkele dagen de mogelijkheid om je ongebruikte computerkracht in te zetten in de strijd tegen het Corona-virus Covid-19. Het project is sinds het jaar 2000 live en ondersteunt wetenschappers met onderzoek naar verschillende aandoeningen zoals kanker, alzheimer, en nu dus ook Covid-19.

Het project probeert de structuur van een spike-eiwit van een virus in kaart te brengen, wat helpt om een vaccin te ontwikkelen.

De mensen achter Folding@home roepen vrijwilligers op om de client te downloaden om zo mee te rekenen aan het project, en zo hopelijk snellere vorderingen te maken bij het vinden van een vaccin die werkt tegen het virus.

Het onderzoek probeert een eiwit te vinden die kan voorkomen dat het spike-eiwit van het virus op longcellen terechtkomen en zo infectie voorkomen. Om dit te kunnen moeten wetenschappers niet alleen de structuur van het spike-eiwit kennen, maar ook alle manieren waarop het eiwit zich kan vouwen en hoe de interactie is tussen het eiwit en de receptor.

Zoals verwacht kost dat een hoop computerkracht en is de hulp van vrijwilligers ingeroepen. Let wel op dat er in het programma nog geen aparte categorie is gemaakt voor Covid-19. Wanneer je wil bijdragen aan het onderzoek, zul je voor de categorie “Any Disease” moeten kiezen.

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics