GitHub lanceert preview van verbeterde code-zoekfunctie

About

GitHub lanceert preview van verbeterde code-zoekfunctie

GitHub brengt aanzienlijke verbeteringen aan in zijn code-zoekervaring en heeft een technologiepreview gelanceerd.

De huidige zoekindex omvat meer dan vijf miljoen van de meest populaire openbare repositories. Daarnaast kunnen ontwikkelaars ook zoeken in alle privérepository’s waartoe ze toegang hebben.

GitHub raadt aan om vijf zoekfuncties uit te proberen om te zien hoe ze je workflow kunnen verbeteren:

  • Probeer een eenvoudige zoekopdracht en zie hoe de slimme ranking en code-geoptimaliseerde index u helpt om precies te vinden wat u zoekt.
  • Zoek naar een exacte tekenreeks, met ondersteuning voor overeenkomsten met subtekenreeksen en speciale tekens, of gebruik reguliere expressies (ingesloten in / scheidingstekens).
  • Bereik uw zoekopdrachten met org: of repo: kwalificaties, met suggesties voor automatisch aanvullen in het zoekvak.
  • Verfijn uw resultaten met behulp van filters zoals taal:, pad:, extensie: en Booleaanse operatoren (OR, NOT). Zoek naar definities van een symbool met symbool:.
  • Krijg grip op extra functies zoals de directorystructuurweergave, symboolinformatie voor de actieve scope, springen naar definitie, selecteren om te zoeken en meer!

Een volledige lijst met ondersteunde syntaxis is hier beschikbaar. U kunt ook op op elke pagina om beschikbare sneltoetsen te bekijken.

De huidige zoekinterface staat los van de belangrijkste GitHub-ervaring. Zodra het bedrijf feedback heeft verwerkt en van mening is dat het klaar is voor bredere acceptatie, wordt het geïntegreerd met de hoofdsite.

Er zijn momenteel enkele opmerkelijke beperkingen. Ten eerste ondersteunt de functie alleen het zoeken naar inhoud op de standaardvertakking en wordt niet alle repo-inhoud geïndexeerd.

De huidige beperkingen op geïndexeerde code zijn:

  • Verkochte en gegenereerde code is uitgesloten (zoals bepaald door Enry)
  • Lege bestanden en bestanden van meer dan 350 KiB zijn uitgesloten
  • Alleen UTF-8-gecodeerde bestanden zijn inbegrepen
  • Zeer grote repositories worden mogelijk niet geïndexeerd

Zoekresultaten zijn beperkt tot 10 pagina’s, wat genoeg zou moeten zijn voor de meeste zoekopdrachten, maar het is het vermelden waard. Het bedrijf is van plan om in de toekomst ondersteuning te bieden voor het ophalen van alle zoekresultaten via een API.

GitHub geeft tijdens de preview geen garanties over hoe snel de index wordt bijgewerkt na een nieuwe push, maar zegt dat deze normaal gesproken binnen een paar minuten kan worden doorzocht.

Developers kunnen zich hier aanmelden voor de code-search preview.

Share
June 2024
July 2024
No event found!

Related Topics