GitHub stimuleert open source-investeringen met repo’s die alleen voor sponsors beschikbaar zijn

About

GitHub stimuleert open source-investeringen met repo’s die alleen voor sponsors beschikbaar zijn

GitHub lanceert privé-repositories waar alleen sponsors toegang toe hebben, waardoor open source-investeringen worden gestimuleerd.

Open-source is meestal afhankelijk van ontwikkelaars die vrijwillig hun tijd opofferen om projecten te bouwen en te verbeteren. Prioriteit wordt natuurlijk gegeven aan werk dat helpt om een ​​dak boven hun hoofd en eten op tafel te houden – wat betekent dat open-sourceprojecten op zijn best onderontwikkeld kunnen zijn of in het slechtste geval met verwoestende kwetsbaarheden kunnen worden achtergelaten.

Een groeiend aantal particuliere bedrijven en initiatieven helpt om enige financiële steun te bieden aan open-sourceontwikkelaars. Google heeft bijvoorbeeld $ 100 miljoen uitgetrokken om onafhankelijke organisaties te ondersteunen – waaronder de Open Source Security Foundation (OpenSSF) – die het nobele werk doen om open source-kwetsbaarheden te helpen oplossen.

Het is echter duidelijk dat er nog meer kan worden gedaan.

Platforms zoals Patreon, Twitch en Kickstarter geven allemaal voordelen aan donateurs. Door het lanceren van repositories die alleen voor sponsoren zijn, hoopt GitHub dat het open source duurzamer kan maken door cruciale fondsen te werven.

Net als de bovengenoemde platforms, kunnen ontwikkelaars toegang tot specifieke repositories instellen op basis van sponsorings-tiers.

Aangepaste welkomstberichten kunnen voor elke laag worden ingesteld voor een persoonlijk waarderingsbericht en om specifieke details te geven.

Je zou kunnen denken dat repositories die alleen voor sponsoren zijn enigszins in tegenspraak zijn met open-source en GitHub is zich daar duidelijk van bewust. Het bedrijf zegt dat ze erop gericht zullen zijn om sponsors vroegtijdig toegang te geven tot projecten of nieuwe functies in ruil voor hun financiële steun, terwijl ze de ontwikkeling van de gratis versie helpen ondersteunen.

Bron: Developer Tech News

Share
June 2024
July 2024
No event found!

Related Topics