Gitlab heeft succesvolle investeringsronde om DevOps platform uit te breiden

About

Gitlab heeft succesvolle investeringsronde om DevOps platform uit te breiden

Gitlab heeft vandaag een bedrag van maar liefst $268 miljoen opgehaald bij een investeringsronde om hun DevOps platform uit te breiden. Dit doen ze met onder andere nieuwe security and monitoring features. De aanbieder van de open source-applicatie voor integrale ondersteuning van het gehele DevOps-proces zou nu een waardering hebben van $2.75 miljard.

De investeringsronde werd geleid door ICONIQ Capital en Goldman Sachs, met samenwerking van investeerder Y Combinator Continuity Fund. Nieuwe investeerders zijn Adage Capital Management, L.P, Alkeon Capital, Altimeter Capital,  Coatue, D1 Capital Partners, LP, Franklin Templeton, Light Street Capital, Tiger Global Management en Two Sigma Ventures.

GitLab is van plan volgend jaar naar de beurs te gaan en in voorbereiding daarop gebruikt GitLab het geld uit deze investeringsronde om haar platform nog verder te ontwikkelen en nieuwe features toe te voegen op het gebied van planning, monitoring en security. De nieuwe funding is daarnaast bedoeld om de Europese strategie van GitLab uit te rollen en daarbij Europese bedrijven te helpen sneller software te ontwikkelen. Enkele Europese klanten van GitLab zijn o.a. ANWB, Hemmersbach, Elbit Systems, Glispa en Unbabel. Wereldwijd werken o.a. Delta Air Lines, Goldman Sachs en TicketMaster met GitLab.

Gitlab

Sid Sijbrandij, CEO van GitLab zegt over de investeringsronde: “om de concurrentie voor te blijven, moeten bedrijven hun software steeds sneller ontwikkelen. Wij hebben in een vroeg stadium ingezien dat bedrijven in dit opzicht voordeel hebben bij een DevOps platform waar binnen softwareontwikkelaars en security teams in de cloud op één plek samenwerken en daardoor software sneller en veiliger ontwikkelen. Door deze investeringsronde kunnen straks nog meer bedrijven gebruik maken van alle voordelen die een DevOps platform biedt.”   

Het bedrijf heeft het afgelopen jaar het aantal werknemers ruim verdubbeld om de meer dan 100.000 organisaties die met GitLab werken te ondersteunen. GitLab zal het bovengenoemde bedrag ook gebruiken om meer werknemers aan te trekken die zullen werken op het gebied van productontwikkeling, marketing, sales en administratieve functies om nog beter op de behoefte van de klant én GitLab te ondersteunen bij het bereiken van haar doelstelling om organisaties te helpen bij het sneller en veiliger ontwikkelen van software.

GitLab groeide de laatste jaren van minder dan 10 medewerkers in 2015 naar momenteel meer dan 800 werknemers in 55 landen. Momenteel zijn er 222 vacatures om verdere groei te realiseren. Recent kreeg GitLab nog de 32e plaats in de 2019 Forbes Cloud 100 List.

Lees het volledige Engelstalige persbericht hier.

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics